Călătorii - Internaţional

Hai cu mine în Țara Faraonilor, o țară cu o cultură fascinantă și oameni incredibili!

Perioada: 20 - 29 septembrie 2024


Prelungim vara și pornim către Egipt în perioada 20.09.2024 - 29.09.2024, cu un program VIP inclus pentru a te răsfăța.

Zburăm din Budapesta spre Cairo unde vom petrece trei nopți explorând orașele vibrante Cairo și Alexandria. Apoi, zburăm spre Hurghada, locul unde tu poți alege ce vrei să te aștepte: o oază de relaxare, aventură, distracție sau toate împreună, locul unde plajele nisipoase întâlnesc recifele de corali spectaculoase, oferindu-ți posibilitatea să te bucuri de soare, mare și senzații țări într-un cadru paradisiac.

Am creat un intinerariu în care să îmbin relaxarea cu descoperirea istoriei dar să avem și suficient timp pentru a alege câteva din multele activități care le poți face în această locație minunată. Iar eu am să mă asigur că aveți tot confortul și aveți parte de o vacanță la superlativ.

20.09.2024 Budapesta - Cairo

Zbor la ora 18:00 din Budapesta spre Cairo

Ajungem în Cairo la ora 22:15.

Ne cazăm pentru trei nopți în Cairo la Hilton Pyramids Golf Hotel 5*.

21.09.2024  Cairo

Vizităm: Grand Egyption Museum, Piramidele, Sfinx, Muzeul vechi, Croazieră pe Nil

Începem ziua dis-de-dimineață, iar șoferul nostru ne va lua de la cazarea din Cairo. Vizităm Grand Egyption museum cu un tur limitat înainte de deschiderea oficială. Accesul este în prezent limitat la Marele Salon, zona comercială și grădinile exterioare. Toate celelalte spații interioare, inclusiv accesul la galerii și colecții, sunt restricționate până la deschiderea oficială.

După ce am avut privilegiul de a ne număra printre primii vizitatori ai Marelui Muzeu, ne dedicăm în continuare timpul descoperirii piramidelor din Giza, unde faraonii Egiptului se așteptau să devină zei în viața de apoi. Cu o vechime de peste 4500 de ani, vizităm mormintele de formă piramidală ale faraonilor Keops, Kefren și Mykerinos, cel mai cunoscut reper cultural al omenirii, alături de legendarul Sfinx.

După ce luăm prânzul, continuăm cu Muzeul vechi de egiptologie, plin de comori străvechi și mumii.

 

În timp ce soarele se apleacă deasupra orizontului, ne îmbarcăm pe un vas elegant și pornim într-o croazieră pe Nil, pe cel mai celebru fluviu din lume. Ne lăsăm fermecați de peisajele fermecătoare și de minunile antice care se ridică în apropiere. Vedem monumentele istorice celebre, precum piramidele din Giza și Sfinxul, care strălucesc în lumina caldă a asfințitului, oferindu-ne o priveliște spectaculoasă.

Pe puntea vasului, savurăm băuturi răcoritoare și gustări delicioase, în timp ce sunetul apelor linștite este acompaniat de muzică tradițională egipteană. Atmosfera este una de poveste, iar magia Egiptului antic pătrunde în sufletele noastre în timp ce ne pierdem în contemplarea peisajelor incredibile care defilează în fața noastră.

22.09.2024 Alexandria

Dimineață devreme plecăm în Alexandria, în frumosul oraș de la malul mării Mediteraneene, locul unde Iulius Cezar a întâlnit-o pe frumoasă Cleopatra. Profităm de această ocazie și vizităm acest oraș minunat, care este al doilea oraș că mărime după Cairo. Vizităm Fortul Qaitbay sau citadela alexandrină care se află în aproprierea ruinelor celebrului far, minune a lumii antice, în locul căreia se află acum o cascadă arhitecturală de 11 etaje, care compune cel mai mare spațiu de lectură din lume – Biblioteca alexandrina, care este construită pe un sit magnific, lângă portul antic al Alexandriei, în centrul istoric al orașului.

 

Mai vizităm catacombele din Kom el Shoqafa, una dintre cele șapte minuni ale lumii medievale și amfiteatrul roman din Kom El-Deka. Ne întoarcem seară în Cairo.

23.09.2024 Zbor Cairo-Hurghada

La ora 10:00 avem zbor din Cairo spre Hurghada care durează o oră. Suntem preluați de la aeroport și duși la Cleopatra Luxury Resort din Makadi Bay. Aici petrecem 6 zile într-un resort de înalta calitate, situat în Makadi, cu cea mai frumoasă zona de corali din Hurghada și premiat de către concernul TUI. Un resort de TOP care-i mulțumește chiar și pe cei mai pretențioși, o oază de liniște și relaxare, desigur, cu propriul recif de corali.

  

 

29.09.2024 Hurghada-Budapesta

La ora 11:40 avem zbor din Hurghada spre Budapesta, via Cairo cu o escală de 2 ore.

Ajungem în Budapesta la ora 17:00

Preț 1650 euro/pers în camera de 2 persoane

 • Copil până în 11 ani – 950 euro în camera cu doi adulți
 • Avans: 500 euro la înscriere
 • 500 euro până la 01.07.2024
 • Diferența până la 15.08.2024

Costurile includ:

 • Bilete avion Budapesta-Cairo-Hurghada-Cairo-Budapesta
 • Bagaj de cala 23 kg
 • 3 nopți cazare în Cairo la Hilton Pyramids 5* cu mic dejun
 • Toate transferurile incluse pe durata excursiilor în Egipt
 • 6 nopți cazare în Hurghada la Cleopatra Luxury Resort 5* cu AI
 • Intrările la obiectivele menționate în program
 • Prânz inclus în Cairo și Alexandria
 • Croazieră pe Nil cu cină inclusă
 • Ghid pentru Cairo și Alexandria
 • Însoțitor de grup din România

Costurile nu includ:

 • Transfer până/de la Budapesta
 • Viza de intrare în Egypt 25$
 • Alte excursii care nu sunt specificate în program
 • Bacșiș 30 euro/pers se colectează în prima zi a excursiei
 • Asigurare

Vă aștept cu drag!

Înapoi