Călătorii - Drumeţii montane

Everest Base Camp!

Perioada: 01-12 noiembrie 2024


Drumeția către Tabăra de Baza Everest este una din cele mai emblematice și memorabile destinații de aventură montană din Himalaya. Dacă ești iubitor de munte, această drumeție trebuie să fie pe lista ta! Mergem pe urmele lui Edmund Hillary și Tenzing Norgay, primii care au deschis ruta spre Everest, în mai 1953, îngăduind suficient timp pentru a ne aclimatiza în mod corespunzător și a ne bucura de peisajele încântătoare. 

Am ales pentru voi cele mai bune cazări pe parcursul traseului iar coborârea din Gorakshep se face cu elicopterul, până în Kathmandu!

În fiecare an, mii de montaniarzi aterizează pe aeroportul Lukla, pe care Sir Edmund Hillary l-a construit în 1964 și călătoresc prin valea Khumbu până la Tabăra de Bază, dornici să-și realizeze visul.

 

Drumeția începe în Lukla și pe măsură ce ne îndreptăm mai adânc în valea Khumbu, uriașii coloși: Everest, Lhotse, Cho Oyu, Pumori, Ama Dablam, Khumbila, Thamserku, Kantenga și alții ne dezvăluie măreția lor, parcă spunându-ne cât de zadarnice sunt plăcerile și durerile noastre lumești.

Excursia în tabăra de bază Everest, cu elicopter la întoarcere spre Luckla, este cel mai bun itinerar pentru acei oameni care nu au vacanță lungă și nu doresc să se întoarcă pe același drum către Lukla. După explorarea taberei de bază Everest ne vom putea bucura din elicopter de priveliști uimitoare asupra celui mai înalt vârf din lume, Mt Everest.

Everest Base Camp este ținta noastră finală, o drumeție pentru cei cu o pregătire fizică medie, genul de aventură „o dată în viață”, cu provocări și realizări, cu bucuria de a fi atât de aproape de cel mai înalt munte din lume unde ne așteaptă o panoramă incredibilă a „Acoperișului lumii” și a celor mai frumoși munți de pe Pământ.

Everest Base Camp Luxury Trek este un pachet personalizat de trekking pentru cei care doresc să parcurga călătoria în confortul facilităților moderne. In plus, o odihnă bună ajută mult la conditia fizică.

Vei cunoaște oameni care au învățat să trăiască la altitudini de la 2500 până la 5000m.

Vei vizita mănăstiri budhiste, vei cina în localuri tradiționale și vei vizita celebrele bazare de pe traseul EBC. 

Care va fi programul pe zile?

Ziua 1: 01 Noiembrie 2024 - Zbor Fly Dubai Belgrad – Dubai

Întâlnirea la aeroport la ora 11:45.

Avem zbor din Belgrad la ora 13:15.

Sosire în Dubai la ora 21:35.

Escală 4h40 min.

Ziua 2: 02 Noiembrie 2024 - Kathmandu (1340m)

Plecăm din Dubai la ora 02:15 iar după un zbor de patru ore, ajungem în Kathmandu la ora 08:00.

Suntem preluați de la aeroport și mergem spre Hotel Barahi 5* situat în Thamel, zona de shopping. Zi libera în Kathmandu.

Cei care doresc, pot face dupamasa turul orasului Kathmandu.

Seara sunt ultimele pregătiri si informatii pentru tabăra de bază din Everest Luxury Trek.

Ziua 3 (1): 03 Noiembrie 2024  Kathmandu - zbor Luckla(2850m)- Phakding (2652m)

Distanță: fly 136km, Timp zbor: 45 mins, trek 3-4 hours

Dimineța preluarea de ghid de la hotel spre aeroportul din Ramachhap sau Kathamandu (în funcție de orar) și îmbarcarea în aeronava care duce spre Luckla. Zborul durează 40 minute și se dă startul la aventură.

 

 

În timpul zborului, ne bucurăm de panorama grandioasă a vârfurilor Himalaya, cu Everest și Makalu la o distanță apropiată, în timp ce avionul se îndreaptă spre pista Aeroportului Tenzing și Hillary din Lukla.

De aici pornește drumeția de 4 ore, împreună cu ghidul și șerpasii pe valea râului Dudh Kosi.

 

Peste noapte se rămâne în Phakding:  Yeti Mountain Phakding în cameră de două peroane cu baie proprie.

Ziua 4 (2): 04 Noiembrie 2024 Phakding to Namche Bazaar (3,440m)

Distanță: 10 km, 6 hrs trek

Plimbarea de a doua zi este destul de lungă din cauza diferentei de nivel și a altitudinii, pe măsură ce înaintăm dincolo de Phakding intrând într-un defileu, se trece peste un pod pentru a ajunge într-un sat frumos și minunat: Monjo, cu vedere la vârful Thermasarkhu (6623m).

De aici o scurtă coborâre pentru a intra în Parcul Național Sagarmatha, unde toți trekkerii trebuie să obțină permise pentru Parcul Național.

 

Sagarmatha este un nume nepalez pentru Everest, în timp ce localnicii șerpa de origine tibetană îl numesc în limba lor Chomlungma care înseamnă Marea Mamă.

De aici se trece peste un alt pod suspendat pentru a ajunge la Jorsalle, ultimul sat înainte de a urca la Namche. Plimbările duc spre malurile râului în pădurea minunată de pini și începe un drum întortocheat cu vedere la Kongde-Kusum Kanguru (6369m).

De aici este o priveliște senzațională asupra muntelui Everest și Lhotse, până se ajunge la faimosul bazar Namche.

 

Bazarul Namche este situat la 3.440 m înălțime, cu peisaje senzaționale, clădiri bine construite, cu magazine bine aprovizionate, farmacie și multe restaurante și patiserii proaspete.

Vazarea în Namche:  Yeti Mountain Namche Bazaar în cameră de două persoane cu baie proprie.

 

Ziua 5 (3): 05 Noiembrie 2024 Namche Bazaar (3440m) Zi de aclimatizare cu o drumeție ușoară

La Namche Bazaar se stă pentru o zi pentru odihnă și pentru o aclimatizare mai ușoară și treptată. Namche este situat la înălțimea ideală pentru acest proces.

Se face o scurtă drumeție la Hotelul Everest View (3880m) deasupra Namche Bazaar, primul hotel Porsche (modern) din zona Khumbu.

Aici este o vedere superbă asupra vârfurilor Everest și Ama Dablam, împreună cu alte vârfuri învecinate, într-o pădure verde de brazi argintii.

 

 

Altă opțiune este mersul sus, deasupra Namche, în zona Park Museum cu vedere uimitoare asupra Everestului, Lhotse și a vârfului Ama Dablam cu aspect uimitor, cu timp pentru a vizita muzeul de mare interes cu informații complete despre zonele Khumbu pentru cultura și istoria Sherpa.

Cazare în Namche: Yeti Mountain Namche Bazaar în cameră de două persoane cu baie proprie.

Ziua 6 (4): 06 Noiembrie 2024: Namche Bazaar - Thyangboche (3,867m)

Distanță: 9 km – 5/6 hrs

De la Namche, traseul se conturează pe partea văii, sus deasupra Dudh Koshi cu vederi minunate ale Everestului, Lhotse, Nuptse și Ama Dablam (6856m).

Trecând pe lângă mai multe sate și numeroase ceainării, se coboară abrupt până la un pod peste râul la Phunki Tenga. Satul este ideal pentru oprirea de prânz. După pranz și putină odihnă, se incepe o urcarea abruptă către Tengboche, renumită pentru legendara sa mănăstire, cea mai mare din Khumbu.

La Tengboche, vizităm mănăstirea colorată și impresionantă, loc unde putem fi martorii preotului-Lama și a călugărilor activi în rugăciune, înconjurată de copaci înalți și munți.

 

Thyangboche este un loc pitoresc și frumos unde o dată pe an, la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie are loc un festival numit Mani-Rimdu. Puteți observa călugări împodobiți cu diferite măști de zeități prin care alungă spiritele rele. 

Cazare în Debuche – Himalayan Culture Home în camera de două persoane cu baie proprie.

Ziua 7 (5): 07 Noiembrie 2024 - Tyangboche to Dingboche (4,200 m)

Distanță: 10 km - 6 hrs.

Plimbarea de dimineață duce pe o coborâre ușoară pe lângă micul sat Deboche și apoi părăsește vegetația verde ajungând la un pod de oțel peste râul Imjatse unde vegetația devine mai aridă dar cu vedere magnifică spre Ama Dablam, munte care m-a fermecat.

Cu urcare lentă se ajunge până la Pangboche, ultimul sat permanent, punct după care se intalnesc doar așezări temporare, pentru a satisface cerințele călătorilor. Pe măsură ce drumeția continuă pe teren uscat și arid, se traversează un pod mic, cu urcușuri abrupte și scurte, pentru a ajunge la frumoasa vale Imjatse, unde se află Dingboche.

 

La Dingboche se rămâne peste noapte și vă bucurați de panorama asupra vârfurilor uimitoare Nuptse, Lhotse și Taboche cu zona nordică a Ama Dablam (6856m).

Dingboche: Himalayan Culture Home în cameră de două persoane cu baie proprie.

Ziua 8 (6): 08 Noiembrie 2024 - Zi de aclimatizare în Dingboche- Nagurjung (5100 m)

Astăzi se rămâne pentru aclimatizare în zona Dingboche. Pentru că aveti toată ziua liberă, se poate explora mănăstirea Dingboche sau să urcati până pe Vârful Nangkhartshang (5083m). Este nevoie să ajutăm organismul cu ajustarea temperaturii de la înălțime și cu rarefierea oxigenului. Profităm de această zi pentru odină și să priviți cât doriți minunata priveliște.

 

Dingboche: Himalayan Culture Home în cameră de două persoane cu baie proprie.

Ziua 09 (7): 09 Noiembrie 2024 – Dingboche - Laboche (4900m)

Distanță:  8 km - 5h trek

Se continuă în sus, pe valea de sub vârfurile impresionante ale Cholatse și Tawache în stânga. Apoi la dreapta, o urcare abruptă spre piciorul ghețarului Khumbu. Ceainăria de la Duglha este un loc bun pentru a lua prânzul. Traseul urcă în zig-zag printre bolovanii ghețarului. În vârful acestei urcări se află multe pietre cladite, construite ca monumente memoriale pentru șerpașii care au murit, în timp ce urcau pe muntele Everest.

  

Drumul urcă apoi ușor de-a lungul ghețarului, pentru a ajunge în cele din urmă la Lobuche.

Cazare peste noapte în Laboche la Eco Himalayan Lodge în camera de două persoane cu baie comună.

Ziua 10 (8). 10 Noiembrie 2024 – Laboche - GORAK SHEP (5170m)– EVEREST BASE CAMP (5364m) – GORAK SHEP

Distanță:  13 km - 9h trek

  

Pentru a ajunge la următoarea oprire, Everest Base Camp, se urmează ghețarul Khumbu.

Traseul oferă vederi superbe ale munților din jur, în special din locul unde poteca este forțată să se ridice, pentru a traversa un ghețar. Ne oprim pentru prânz la Gorak Shep înainte de a ne îndrepta în sfârșit spre Tabăra de bază Everest (5364m).

 

De aici mai avem câteva ore, în timp ce poteca își țese drum prin vârfuri de gheață și pe lângă

crevase ale Ghețarului Khumbu.

Peste noapte se rămâne în Gorakshep : Everest Inn

Ziua 11 (9). 11 Noiembrie 2024 Gorakshep-Lobuche-elicopterul spre Luckla-regular fly spre Kathmandu

Elevație: De la 5164m la 5545m la 4360m, Distanță: 4km- 3h.

Din Gorakshep se coboară până in Lobuche cam 4 ore de unde se pleacă cu elicopterul spre Luckla.

  

Experiența cu elicopterul cu siguranță nu o veți uita iar priveliștea asupra munților Himalaya o să va rămână mereu întipărită în memorie.

Ajunși în Luckla, se pleaca cu avionul spre Kathmandu.

Cazare la Hotel Barahi 5* situat în Thamel, zona de shopping.

Seara cină festivă unde sarbatorim reusita.

Ziua: 12. 12 Noiembrie 2024 Kathmandu-Belgrad

Dimineața devreme, suntem preluați de la hotel și trasferati la aeroport, pentru zborul spre casă.

Decolarea din Kathmandu este la ora 9:00.

După un zbor de 5h25, ajungem în Dubai la ora 12:40. Escală 5h55.

Ajungem în Belgrad la 21:30.

Pret 3700 euro/pers în camera de 2 persoane (pentru 6 persoane înscrise)

Avans: 1000 euro la înscriere

1000 euro pana la 01.06.2024

1700 euro pana la 01.10.2024

Se percepe o taxa de 200 euro daca sunt sub 6 persoane inscriese

Prețul poate suferi modificări în funcție de dată inscrerii și numărul participanților.

Ce include:

 • Avion Belgrad-Kathmandu și retur
 • Bagaj de cala 20 kg
 • Transfer privat aeroport Kathmandu-Hotel Kathandu și retur
 • Transfer cu elicopterul din Lobuche până în Luckla
 • 2 nopți cazare Kathmandu hotel 5* cu mic dejun
 • Zbor regulat Kathamdu-Lukla-Kathmandu
 • Cazări tip luxury lodge pe parcursul drumeției pana in Dingboche
 • Mic dejun, prânz, cină, cafea sau ceai pe parcursul drumeției
 • Cost ghizi
 • Un porter pentru două persoane în limita a 12 kg/persoană. Prețul include asigurarea, salariul, masă, cazarea și echipamentul. Dacă bagajul personal va fi mai mare de 12 kg, atunci porterul va fi achitat suplimentar cu 20$/zi
 • Permis de intrare în Sagarmatha Național Park
 • Toate taxele guvernamentale din Nepal
 • Apă purificată pe parcursul drumeției
 • Certificat de finalizare a drumeției pe Everest Base Camp

Ce nu este inclus:

 • Taxa de viză în Nepal (50 usd/persoană pentru 30 de zile- se ia din aeroportul din Nepal);
 • Prânz și cină în Kathmandu;
 • Bacșișul pentru ghizi și porteri (250 euro-300 euro)
 • Asigurarea de sănătate, de călătorie și de evacuare cu elicopter în situațiile excepționale – ajut cu asigurarea care să acopere astfel de situatii
 • Cheltuielile din oraș pentru cazare și masă, cauzate din decalarea programului (sosiri rapide/plecări întârziate, întoarcerea rapidă din munte)
 • Cheltuieli personale: curățarea hainelor, apeluri, încărcarea bateriilor, dușuri calde, reci, sticle cu apă etc.
 • Costul adițional dacă se depaseste limita kilogramelor la bagaje pe aeroportul din Lucka (20-30 euro)
 • Cheltuieli suplimentare cauzate de zboruri întârziate, de condițiile meteo sau de orice alt eveniment pe care nu-l putem controla
 • Asigurare Storno 

Vă aștept cu drag în aventură !

Înapoi