Călătorii - Internaţional

Tour du Mont Blanc!

Perioada: 18 - 24 august 2023


Un tur în jurul celui mai înalt munte din Alpi, o tură senzațională care pornește din Italia, trece prin Elveția și ajungem până în Franța.

Mont Blanc este o emblemă a alpinismului și drumețiilor montane care atrage an de an oameni din întreaga lume. Este simbolul Alpilor, cel mai înalt munte din Europa Centrala și de Vest și este situat la granița a 3 țări : Franța, Italia și Elveția.

Cu cei 4809m, Mont Blanc este cel mai râvnit trofeu alpin din Europa!

Toate peisajele de aici au dimensiuni impresionante. Imensa vale a Chamonix-ului, care separă regatul înzăpezit cu ghețarii fabuloși de casele ascunse de la poalele munților, cascadele care curg din ghețarii topiți, flora și faiuna pe care nu te saturi să o admiri…toate ai sa le întâlnești pe parcursul drumeției noastre.

Acest traseu cu intinerariul ales de patru zile este conceput pentru iubitorii de munte și celor obișnuiți cu activitățile montane și sportivilor. O zi tipica pe munte este de 8-9 ore, cu rucsac de 10 kg în spate, astfel că se recomandă o condiție fizică bună, de andurantă, distanțele fiind destul de lungi. Înainte cu cel puțin o luna, recomand antrenamente intensive pentru orice sport de anduranță care îți face plăcere: alergare, drumeții montane, înot etc. Vârsta minimă de participare este 18 ani.

Turul nostru de patru zile se face în jurul Mont Blac-lui, fără a ecalada vârfuri ce necesită tehnică.

Ziua 1 -18.08.2023: Timișoara-Bergamo-Courmayeur

Plecăm din Timișoara la ora 06:10 cu avionul spre Bergamo. Ora de aterizare în Bergamo este 07:00. După ce servim o piadina și un expreso, ne îndreptăm spre minibusul care ne face transferul până în Courmayeour. Avem un drum (extrem de frumos) de 300 km pe care îl parcurgem in 3 ore. Ne cazam la Pensiunea Venezia in Courmayour.

Optional, putem face o urcare pe munte cu telecabina.

 

Ziua 2 – 19.08.2023: Courmayeur to Val Ferret

Pornim în drumeția noastră pe Mont Blanc.

De la cazarea noastră, pornim drumeția spre Val Ferret unde ne vom bucura de priveliști minunate asupra munților. Spre seară ajungem la refugiu Bonatti la 2025 m altitudine unde ne cazăm în dormitoarele alocate grupului nostru de 4 sau 7 peroane.

Distanța parcursă azi este de aproximativ 10 km. 860 m urcare si 420 coborare.

  

 

Ziua 3 – 20.08.2023: Val Ferret to La Fouly

Pornim de la câțiva pași distanță de granița cu Elveția. De aici putem admira partea sudică a Mont Blanc, ne oprim apoi spre a ne trage sufletul și a ne recăpăta energia înainte de a ajunge în cel mai înalt punct din drumeția noastră…2537 m. După masă trecem spre Elveția și începem să coborâm muntele. În drumul nostru trecem pe lângă o fermă unde putem testa brânza locală înainte de a ajunge în La Fouly.

Suntem transferați către Champex – Lac unde înnoptam la Hotel du Glacier 3* în cameră double/twin.

Distanța parcursă azi este de 16 km. 550 m urcare și 900 m coborâre. Altitudine 2530 m.

  

 

Ziua 4 – 21.08.2023: Champex-Lac to Trient

Ziua începe cu o drumeție provocatoare spre Bovine (o zona cunoscută pentru prăjiturile incredibile). Spre prânz coborâm spre faimoasa Col de la Forclaz, ce reprezintă o parte importantă a curselor de ciclism Tour de France. Ziua se încheie cu o frumoasă drumeție către pitorescul sătuc elvețian Trient. Ne cazăm în Trient la Auberge du Mont Blanc în camere de 2,3 persoane cu bai comune.

Distanța parcursă astăzi este de 17 km. 810 m de urcare și 1000 m de coborâre. Altitudine 2050 m.

 

 

Ziua 5 - 22.08.2023: Trient to Argentière

După micul dejun suntem transferați cu microbuzul spre Vellorcine de unde pornește drumetia noastră!

Astăzi este ultima zi a drumeției noastre și traversăm spre Franța. Pornim devreme spre Col De Balme, având cel mai incredibil view asupra Mont Blanc-ului. După amiază este drumeția cea mai plăcută, coborând usor spre Argentiere. De aici suntem transferați spre Chamonix pentru ora 17:00.

După o experiență memorabilă, ne cazăm în Chamonix la Alpina Eclectic Hotel 4* unde sărbătorim reușita noastră!

Distanța parcursă astăzi este de 12 km. 910 m urcare și 810 m coborâre. Altitudine 2140 m.

 

  

Ziua 6 – 23.08.2023: Chamonix-Bergamo

Servim relaxați micul dejun și petrecem după amiaza în frumosul orășel Chamonix. La ora 17 avem transfer spre Bergamo unde ne cazăm la hotelul de langa aeroport- NH Orio al Serio 4*

Ziua 7 – 24.08.2023: Chamonix-Bergamo

Avem avion la ora 07:35 spre Timișoara.

După șase zile ne întoarcem acasă cu încă un munte în palmares. Patru zile de aventură, în care am explorat ținuturile Aplilor din Italia, Elveția și Franța.

Preț: 1270 euro/persoană

Avans: 300 euro

Supliment pentru 4 in camera la Bonatti: 30 euro/pers

Grupul este limitat la 20 de persoane!

Pretul poate suferi modificari, in functie de perioada rezervarii!

Ce este inclus?
-Timișoara - Bergamo-Timișoara cu bagaj de mână 10 kg.
- Transfer Bergamo-Courmayour- Chamonix-Bergamo
- Transfer La Fouly-Champex Lac
- Transfer Trient-Vellorcine

Cazări si mese 
- o noapte în Courmayour la Pensunea Venezia în cameră doubla/tripla cu Mic Dejun inclus
- o noapte Regugio Bonatiii în dormitor de 4 sau 7 persoane sau in dormitor comun. Include Mic Dejun, Cina și pachet de drum  https://www.rifugiobonatti.it/
- o noapte în Campex Lac la Hotel du Glacier 3* în camere double, mic dejun, cina și pachet de drum Hôtel du Glacier*** | Champex-Lac (hotelglacier.ch)
- o noapte în Trient la Auberge du Mont Blanc. Ne cazăm in camera de 2-3 persoane cu bai comune. Avem inclus Mic Dejun, cina și pachet de drum.
https://www.aubergemontblanc.com/
- o noapte în Chamonix la Alpina Eclectic Hotel 4* chiar în centrul stațiunii Chamonix. Micul Dejun si Cina sunt incluse ⇒ Hôtel Alpina Chamonix · Hôtel 4 étoiles Chamonix Mont Blanc · OFFICIEL
- o noapte în Bergamo langa aeroport la Hotel NH Orio al Serio 4* Hotel NH Orio al Serio | Hotel in Bergamo, Italy | nh-hotels.com
- insotitor de grup

Va aștept, să mergem împreună în inima munților!

Înapoi