Călătorii - Internaţional

Tour du Mont Blanc

Perioada: 11 - 16 August 2021


JURNAL DE CĂLĂTORIE
 
4 zile in care am făcut Tour du Mont Blanc!
Cu rucsaci de 12 kg in spate, am parcurs cam 20 de km/zi entuziasmați de spectacolul naturii pe care l-am putut admira pe parcursul traseului nostru.
Am admirat cascade, ferme de bivoli, peisaje tipic elvețiene, munți înzăpeziți în mijloc de vara, am ras, am împărtășit experiente de viata și am cunoscut oameni formidabili!
Un tur pe care cu siguranta il vom repeta!
     
     
 
      
   
      
      
  
  
       

OFERTĂ

 
Intre 11.08 si 16.08.2021 suntem pe Mont Blac.
O tura senzationala care pornește din Franta, trece prin Elvetia si Italia, dupa care revenim in Franta.
Ghizi specializați, mese si cazari aproape toate incluse... Dar mai bine arunca o privire in evenimentul creat si ai sa te convingi de minunatia Mont Blanc ului
Acest traseu este unul de intensitate si pe distante lungi. Este recomandat celor obisnuiti cu activitatile montane si sportivilor. O zi tipica pe munte este de 8-9 ore, cu rucsac de 8 kg in spate si sac de dormit, astfel ca se recomanda o conditie fizica buna, de anduranta. Inainte cu cel putin o luna, recomand antrenamente intensive pentru orice sport de anduranta care iti face placere: alergare, drumetii montane, innot etc. Varsta minima de participare este 18 ani.
Ziua 1 -11.08.2021: Timisoara-Bergamo-Chamonix
Plecam din Timisoara la ora 15:15 cu avionul spre Bergamo. Ora de aterizare in Bergamo este 16:40. Luam masina inchiriata din aeroport si ne indreptam spre Chamonix. Avem un drum (extrem de frumos) de 300 km pe care il parcurgem in 3 ore. Ne cazam la Le Vert Hotel, cu MD inclus. https://www.verthotel.com/
Ziua 2 – 12.08.2021: Courmayeur to Val Ferret
Pornim in drumetia noastra pe Mont Blanc.
Sunetem preluati din Chamonix la ora 13:00 de catre un ghid profesionist si condusi spre partea italiana a Mont Blanc. De aici pornim drumetia spre Val Ferret unde ne vom bucura de privelisti minunate asupra muntilor. Seara ajungem in refugiu W. Bonatti la 2025 m altitudine.
Distanta parcursa azi este de 8 km. 550 m urcare si 50 coborare.
Ziua 3 – 13.08.2021: Val Ferret to La Fouly
Pornim de la cativa pasi distanta de granita cu Elvetia. De aici putem admira partea sudica a Mont Blanc, ne oprim apoi spre a ne trage sufletul si a ne recapata energia inainte de a ajunge in cel mai inalt punct din drumetia noastra…2881 m. Dupa masa trecem spre Elvetia si incepem sa coboram muntele. In drumul nostru trecem pe langa o ferma unde putem testa branza locala inainte de a ajunge in La Fouly. Suntem transferati catre Champex – Lac unde innoptam. Daca avem suficient timp, poate facem o baie in lac.
Distanta parcursa azi este de 20 km. 870 m urcare si 1290 m coborare. Altitudine 2536 m.
Ziua 4 – 14.08.2021: Champex-Lac to Trient
Ziua incepe cu o drumetie provocatoare spre Bovine (o zona cunoscuta pentru prajiturile incredibile). Spre pranz coboram spre faimoasa Col de la Forclaz, ce reprezinta o parte importanta a curselor de ciclism Tour de France. Ziua se incheie cu o frumoasa drumetie catre pitorescul satuc elvetian Trient.
Distanta parcursa astazi este de 16.5 km. 810 m de urcare si 1000 m de coborare. Altitudine 2050 m.
Ziua 5- 15.08.2021: Trient to Argentière
Astazi este ultima zi a drumetiei noastre si traversam inapoi in Franta. Pornim devreme spre Col De Balme, avand cel mai incredibil view asupra Mont Blanc-ului. Dupa amiaza este drumetia cea mai placuta, coborand usor spre Argentiere. De aici suntem transferati inapoi in Chamonix pentru ora 17:00.
Dupa o experienta memorabilia, ne cazam tot in Chamonix la Vert Hotel unde sarbatorim reusita noastra !
Ziua 6 – 16.08.2021: Chamonix-Bergamo-Timisoara
Servim relaxati micul dejun iar la ora 11 plecam spre Bergamo.
Plecam din Bergamo spre Timisoara la ora 17:00 si astfel mai adaugam cateva momente memorabile in albumul nostru cu amintiri.
Ce este inclus?
- Avion Timisoara-Bergamo-Timisoara cu bagaj de mana 10 kg.
- Masina inchiriata-Transfer Bergamo-Chamonix si toate taxele incluse
- 2 nopti cazare in Chamonix cu Mic dejun
- Ghid montan calificat pentru toata drumetia din Mont Blanc
- Transfer
- Cazare in cabane de munte cu dormitoare comune (este electricitate, dusuri calde, gustari. Nu este WIFI)
- Mancare Ziua 2: pranz la pachet; cina
Ziua 3: MD; Pranz la pachet; Cina
Ziua 4: MD; Pranz la pachet; Cina
Ziua 5: MD; Pranz la pachet
Pretul total este 940 euro pentru 10 persoane inscrise sau 960 euro pentru 8 persoane.
Avansul este 150 euro.
Va astept, sa mergem impreuna in inima muntilor!
Înapoi