Călătorii - Internaţional

Revelion în Madeira!

Perioada: 31 decembrie 2022 - 07 ianuarie 2023


Cu temperaturi ce amintesc de căldura primăvăratecă pe tot parcursul anului, Madeira este refugiul ideal. Virginitatea rurală, pacea, liniștea, căldură oamenilor, dar și preparatele culinare specifice locului, vă vor face să reveniți an de an pe tărâmul florilor. Peisajele fascinante, de unde nu lipsesc munții înalți, sau văile adânci acoperite cu vegetație exotică și flori multicolore, farmecul satelor mici, ritmul cosmopolit al Capitalei, Funchal, sunt doar câteva dintre motivele pentru care insula trebuie explorată.

Aterizarea pe aeroportul din Madeira este fantastică și se află în top 10 al celor mai spectaculoase aterizări din lume, deoarece pistă este scurtă și aflată pe un soi de stancă lângă apă.

Care este programul pe zile?

Ziua 1: 31.12.2022 – Viena – Funchal

Decolăm din Viena cu zbor direct la ora 12:35 spre Funchal, capitală Madeirei. Aterizăm la ora 16:30. Pentru cei care doresc o noapte de cazare (pe care o recomand) în Viena, mă pot ocupa de rezervarea hotelului.

 Suntem preluați de la aeroport cu transfer privat spre hotelul nostru unde stăm 7 nopți – Pestana Grand Premium Ocean Resort 5* situat chiar pe plajă. 

Înconjurat de grădini tropicale, hotelul de pe malul oceanului, Pestana Grand Ocean Resort oferă cea mai mare piscină cu apă sărată de pe insula Madeira. Hotelul asigură preparate culinare excelente, precum şi acces la promenada de pe coasta oraşului Funchal.

Pestana Grand Ocean Resort oferă un centru spa echipat complet, cu băi de aburi, saune şi căzi cu hidromasaj. Oaspeţii se pot antrena la sala de fitness, se pot relaxa cu un masaj sau pot înota în piscina interioară cu vedere panoramică. Pe întreaga perioadă a sejurului vom avea regim de masă demipensiune, adică micul dejun și cină sunt incluse.

  

Ne odihnim până la masă festivă și petrecerea de revelion!

Ziua 2: 01.01.2023 – Zi libera

Programul este liber astăzi și va veți putea relaxa pe deplin pe plajă însorită a resortului, ori puteți alege o plimbare prin Funchal.

Ziua 3: 02.01.2023 Explorăm Madeira

Azi vizităm Cramele Blandy’s Madeira, situate chiar în inima Funchal-ului. Aici se face vinul de Madeira, asemănător celui de Porto, dar parcă mai puțin dulce și mai parfumat. Nicio masă nu începe în Madeira fără o “cinzeacă” de vin. Vizita durează aproximativ o oră și se termină cu o degustare.

Mergem la Mercado dos Lavradores (Piață fermierilor), aflată chiar în centrul orașului. Deschisă în 1940, piața oferă tot ce are mai bun în materie de flori, fructe, legume și pește. Partea bună e că poți gustă din toate fructele exotice, pentru a-ți face o idee ce cumperi. Fructul pasiunii și bananele de Madeira sunt vedetele la secțiunea fructe. După ce ieșim din piață, străbatem străduțele pavate cu piatră cubică ale orașului vechi, nu înainte de a intra într-o clădire veche, refăcută superb în stil de muzeu de artă contemporană, care adăpostește și Muzeul Jucăriilor – o colecție impresionantă de “machete” (mașinuțe, avioane, etc).

Ultima parte a zilei programul este liber pentru plimbat sau shopping. Multe centre comerciale și-au deschis ușile în ultimii ani. În Madeira aducând pe piață brand-uri importante de haine. Iată câteva dintre ele: Dolce Vită, Forum Madeira, Madeira Shoppping. Merită să fie amintite și centrele comerciale mai mici: Galerias da Saou Lourenco, Arcadeas deSao Francisco, Anadia Shopping. Nu trebuie să ratați nici magazinele de suveniruri, de broderii, cele în care se vând celebrele vinuri de Madeira și florariile.

Ziua 4: 03.01.2023 Eira do Serrado & Monte

Ne oprim prima dată la Pico dos Barcelos care ne încânta privirile cu o vedere superbă asupra Funchal. Înainte de a urcă pe munte ne oprim și la Eira do Serrado, cu o vedere superbă asupra satului Curral das Freiras. De aici veți călători printre dealuri până în Monte, încantatorul cătun pitoresc situat deasupra Funchal, renumit pentru frumoasa sa biserică, pentru grădinile publice deosebit de frumoase dar mai ales pentru faimoasa pârtia de săniuș pe asfalt.

“Carreiros” – săniile cu care ne vom prăvăli la vale – au apărut prin 1850, că mijloc de transport pentru cei care locuiau în “deal”. Ulterior, au devenit o adevărată atracție turistică a zonei. Săniile sunt făcute dintr-un soi de răchită împletită, cu tălpici din lemn. 2 kilometri de aventură pe străduțele din Madeira.

Ziua 5: 04.01.2023 Est Madeira – Santana

Turul Madeirei de Est ne duce spre cel mai înalt vârf accesibil cu mașină, Pico de Areeiro, al doilea punct că altitudine de pe insula (1.818 metri). Frumusețea Madeirei e dată de peisajele sălbatice și de zonele de microclimat. Fiind o insula muntoasă, aproape pe orice drum o iei, treci prin cel puțin un tunel. Pe insula sunt între 150 și 160 de tuneluri

În drum spre Pico de Areeio putem vedea păduri de eucalipt, zone cu vegetație alpină, rezistență la vânt, dar și păduri de laur, poate cel mai iubit copac al insulei, deoarece acesta reține umezeală din atmosfera, transformând-o în apă, care este transportată spre zonele mai joase prin levadas – canale de irigație special construite. Se poate ajunge cu mașină până aproape de vârf și poti vedea de acolo toată insula.

O altă oprire grozavă este Ribeiro Frio. Zona din jurul acestei locații și face parte din situl UNESCO, Laurissilva. Principala oprire este Santana. Aici veți găși case tipice cu acoperișuri triunghiulare care au fost cândva locuințe.

Ultima oprire este în zona Machico, locul unde coloniștii au pus piciorul pentru prima dată pe insula. În această zona se află și Ponta de Sao Lourenco. Cel mai estic vârf al insulei, unde putem admira priveliști uimitoare. 

Ziua 6: 5.01.2023 Cabo Girao

Unul din cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea este Cabo Girao, punctul de observare cu podea din sticlă, amplasat la aproape 580 de metri deasupra oceanului. Nici priveliștea oferită de ocean nu este de neglijat, așa că nu trebuie ratată

Muzeul CR7 Cristiano Ronaldo. Acest muzeu a fost deschis în decembrie 2013 de jucător și administrat de fratele sau.  Nu este mare. O sală în formă literei L, în care sunt adunate toate trofeele câștigate de jucătorul născut în Madeira, de-a lungul timpului.

Ziua 7: 6.01.2023 West Madeira – Porto Moniz

Traversăm insula și mergem spre Porto Moniz. Trecem prin satul de pescari Cămară de lobos și frumoasă Riberia Brava prin vai luxuriante până la trecătoarea montană Encumenada, care ne duce până la 1007 m deasupra nivelului mării. Coborâm spre Porto Moniz, renumită pentru piscinele cu roci vulcanice, trecând prin Sao Vicente și Seixal cu o oprire pentru prânz. De aici urcăm munții până la Paul de Serra și coborâm înapoi spre coasta de sud-vest până la Calheta și Ponto do Sol. Turul se încheie la Cabo Girao, al 2-lea cel mai înalt vârf din insulă.

Ziua 8: 7.01.2023 Funchal – Viena

Cu transfer privat ne intreptam spre aeroportul din Funchal.

Decolăm din Funchal la ora 17:10 și ajungem în Viena la 22:55

Care sunt costurile?

Prețul exursiei este 1840 euro/persoană în camera dublă

Pentru copil până în 12 ani în camera cu doi adulți este 1000 euro

Avans 50%

Restul de plată se face la 01.12.2022.

Ce include oferta?

 • Avion compania aeriană Wizz Air cu zbor direct Viena – Funchal – Viena și bagaj de mâna 10 kg cu priority
 • Transfer privat de la aeroportul din Funchal până la Hotel Pestana Grand Ocean Resort 5* și retur
 • Șapte nopți de cazare cu demipensiune la Pestana Grand Ocean Resort 5*
 • Suplimentul pentru cină de Revelion
 • Excursiile la Eira do Serrado & Monte, West Madeira – Porto Moniz, East Madeira – Santana cu ghid vorbitor de limba engleză
 • Masă de prânz cu meniu fix și băuturi în West Madeira – Porto Moniz
 • Masă de prânz cu meniu fix și băuturi în Est Madeira

Ce nu este inclus?

 • Transfer până la Viena
 • Cazare în Viena
 • Mesele de prânz
 • Excursia la Cabo Giaro
 • Toboganul pe asfalt în Monte -15 euro/pers
 • Asigurare
 • Alte cheltuieli personale

Vă aștept să trecem împreună în 2023 în Madeira!

Înapoi