Călătorii - Internaţional

Revelion 2024 în Filipine! Manila - Insula Boracay - Insula Palawan: El Nido

Perioada: 28 decembrie 2023 - 11 ianuarie 2024


Filipinele, oficial cunoscute sub denumirea de Republica Filipine, este alcătuită din aproximativ 7.641 de insule răsfirate între Marea Chinei de Sud și Oceanul Pacific.

Cu o populație diversă și vibrantă de peste 110 milioane de locuitori, Filipinele sunt o destinație cu adevărat fascinantă.

Am ales două destinații în această excursie: frumoasă insula Boracay, unde petrecem împreună 5 zile și El Nido situat în provincia Palawan, o altă destinație fascinantă unde stăm 6 zile.

Cu o istorie bogată și influențe culturale diverse, Filipinele au fost marcate de o varietate de civilizații și imperii străvechi, precum cel spaniol, american și japonez. Această moștenire istorică se reflectă într-o diversitate culturală uimitoare, cu influențe spaniole, chinezești și malaeziene, printre altele. Aici veți descoperi o combinație fascinantă de tradiții, limbi, dansuri, muzică și gastronomie.

Una dintre cele mai mari atracții ale Filipinelor este frumusețea să naturală. Cu plaje spectaculoase, ape cristaline, recife de corali uimitoare și peisaje montane impunătoare, această țară oferă o varietate incredibilă de peisaje naturale. Unele dintre cele mai faimoase destinații sunt insulele Boracay și El Nido. Filipinele sunt de asemenea recunoscute pentru oamenii săi prietenoși și ospitalieri. Filipinezii sunt cunoscuți pentru calitățile lor de a primi vizitatorii cu zâmbete călduroase și de a le oferi ospitalitate. Cultură filipineză pune un accent deosebit pe valorile familiei și comunității, iar oaspeții se vor simți întotdeauna bineveniți.

Gastronomia filipineză este o altă experiență culinară captivantă. Bucătăria locală combină influențe malaeziene, spaniole, chinezești și amerindiene pentru a crea o gamă largă de preparate gustoase. De la celebrele adobo (carne marinată în sos de oțet și soia), până la lechon (purcel la proțap), și până la halo-halo (desert cu înghețată și fructe), veți avea parte de o aventură culinară în Filipine.

Care va fi programul pe zile?

Ziua 1 – 28.12.2023

Plecăm din Budapest cu zbor Turkish Airlines la ora 20:20.

Ajungem în Istanbul la ora 00:30 unde avem o escală scurtă de 1h25 min.

Ziua 2 – 29.12.2023

La ora 1:55 plecăm din Istanbul spre Manila.

Durata zborului 11h15 min. Ajungem în Manila la ora 18:10

Suntem preluați de la aeroport spre Hotel Savoy 4* situat lângă aeroport.

Ziua 3 – Insula Boracay  30.12.2023 – 04.01.2024 (5 nopti)

Ne îmbarcăm dimineață în zborul de o ora către Boracay.

Suntem preluați de la aeroport spre Hotelul Firways and Bluewather Boracay 4* unde stăm 5 nopți.

Fairways and Bluewater Boracay este un complex turistic de lux situat pe insula Boracay din Filipine. Acest hotel de 4 stele oferă o combinație perfectă între frumusețea naturală a insulei și facilitățile moderne.

Amplasat într-o zonă privată și liniștită, Fairways and Bluewater Boracay se întinde pe o suprafață vastă și oferă oaspeților o experiență relaxantă și revigorantă. Complexul este înconjurat de grădini tropicale luxuriante și oferă acces direct la o plajă privată cu nisip fin și apă cristalină. Hotelul dispune de piscine în aer liber, terenuri de tenis, un teren de golf, un centru de fitness și un centru de spa și wellness.

 

Insula Boracay este renumită pentru plajele sale uimitoare cu nisip alb fin și ape cristaline de culoare turcoaz. Este un paradis tropical care atrage turiști din întreaga lume. Aici puteți practica o gamă largă de activități acvatice, cum ar fi scufundări, snorkeling, kitesurfing și chiar croaziere cu yachtul. De asemenea, insula oferă o varietate de restaurante, baruri și magazine, unde vă puteți relaxa și bucură de atmosfera vibrantă a locului.

 

Timp liber pentru activităţi individuale, relaxare şi plajă. Veţi putea descoperi plajele pentru care Boracay este cunoscută cu o întindere imensă de nisip alb, alene străjuită de palmieri şi zonele renumite pentru surf. Veţi putea admira un răsărit de neegalat și vă veţi putea bucura de apa limpede şi cristalină.

Sărbătorim împreună trecere dintre ani. La mulți ani 2024!

Revelionul pe plajele din Boracay,una dintre cele mai frumoase insule din Filipine, va fi o experiență memorabilă!

Insula Boracay este cea mai faimoasă dintre cele 7107 insule care alcătuiesc Arhipelagul Filipinez. Insula situată în centrul arhipelagului, face parte din provincia Aklan din nord-vestul Insulei Panay fiind vizitată de aprox. 1,5 milioane de turişti în fiecare an, fapt care spune totul despre popularitatea ei. În plus, majoritatea publicaţiilor de travel, care mai de care mai cunoscute, de la Travel and Leisure la New York Times Travel, i-au acordat cel puţin o dată titlul de „cea mai frumoasă insulă din lume”. Are o lungime de doar 8 km, iar în punctul cel mai îngust cu o lăţime de doar 1 km.

Există multe teorii legate de numele Boracay, cea mai populară vorbind despre cuvântul „borac”, din limba Ați, care s-ar traduce prin „bumbac alb”, care face referire la nisipul alb că pudra de pe plajele insulei. Altă variantă este că numele provine din combinaţia cuvintelor locale „bora” - bule şi „bocay” - alb. Cu mult timp înainte că Boracay să devină o destinaţie de călătorie atât de populară, insula era casă a circa 100 de locuitori din tribul Ați, care vorbeau o limbă ciudată, numită inati. Aceştia pescuiau, cultivau orez, porumb şi cocotieri, creşteau capre şi trăiau pe insulă într-o armonie perfectă, în mici comunităţi. În sec. al XX-lea, localnicii s-au apucat să umple butoaie cu scoici puka şi să le vândă comercianţilor de bijuterii din oraşele filipineze, în plină epocă de dezvoltare a comerţului cu perle. După ce Liz Taylor a primit în dar de la preşedinta Imelda Marcos un colier de perle puka din Boracay, fascinată de frumuseţea perlelor, aceasta a vizitat insula şi la scurt timp în urma acestei vizite, Boracay a devenit o destinaţie de vacanţă pentru vedetele de la Hollywood. Începând cu anul 1970, datorită filmului Too Late the Hero, cu Michael Cain şi Henry Fonda, care a fost filmat aici şi care a avut un mare succes, în principal datorită frumuseţii peisajelor, Boracay a cunoscut un adevărat boom turistic, iar din anii ’90 este considerată una dintre cele mai bune destinaţii de plajă din lume.

Ziua 8 – 04.01.2024 Boracay – El Nido (5 Nopti)

Ne îmbarcăm în zborul spre El Nido.

Ajungem în El Nido după o ora de zbor.

Suntem preluați de la aeroport spre hotelul nostru S Resort 3* situat în orașul El Nido.

El Nido, situat în provincia Palawan, este o altă destinație fascinantă. Acesta este recunoscut pentru peisajele sale spectaculoase, cu stânci calcaroase înalte care se ridică deasupra apelor limpezi. Excursiile cu barcă sunt foarte populare în El Nido, deoarece vă oferă posibilitatea de a explora lagune ascunse, plaje izolate și recife de corali. Această zonă este, de asemenea, renumită pentru biodiversitatea sa și oferă oportunități excelente pentru snorkeling și scufundări.

Ziua 9 – 05.01.2024 El Nido – Turul A

Descoperiți frumusețea incredibilă a provinciei Palawan, Filipine, prin excursiile uimitoare din Turul A, Turul B, Turul C și Turul D. Vă garantez o experiență de neuitat în această destinație paradisiacă.

 

Turul A vă duce într-o călătorie fascinantă prin unele dintre cele mai faimoase atracții din Palawan. Veți explora Big Lagoon, cu apele sale cristaline și stâncile calcaroase impresionante. Apoi veți ajunge la Secret Lagoon, o lagună ascunsă înconjurată de stânci și vegetație luxuriantă. Vom continuă cu ședere pe frumoasă plajă Simizu și veți avea ocazia să faceți snorkeling pentru a admira reciful de corali și peștii colorați.

Ziua 10 – 06.01.2024 El Nido – Turul B

Turul B vă aduce în mijlocul peisajelor de vis ale Palawanului. Vom naviga spre plajă Seven Commandos, unde vă puteți relaxa pe nisipul fin și vă puteți bucura de soare.

 

Urmează vizită la laguna misterioasă Snake Island, care dezvăluie un șir lung de nisip alb în mijlocul apelor strălucitoare. Apoi veți avea oportunitatea de a explora plajă Cudugnon, care are o peșteră fascinantă și o poveste interesantă. În final, veți ajunge la plajă Cathedral Cove, unde veți putea să faceți snorkeling și să vă bucurați de biodiversitatea maritimă spectaculoasă.

Ziua 11 – 07.01.2024 El Nido – Turul C

Turul C vă oferă o aventură în peisajele incredibile ale Palawanului. Veți explora Helicopter Island, numită astfel datorită formei sale asemănătoare unui elicopter. Aici puteți face snorkeling și puteți admira reciful de corali și viața marină diversă. Vom continua cu o vizită la Secret Beach, o plajă ascunsă înconjurată de stânci înalte și pe care o puteți accesa prin înot.

 

Urmează oprirea la plajă Star Beach, unde puteți să vă relaxați și să vă bucurați de apă limpede și nisip fin. În final, veți avea șansa să explorați Hidden Beach, o mică plajă ascunsă în mijlocul stâncilor calcaroase.

Ziua 12 – 08.01.2024 El Nido – Turul D

Turul D începe cu o vizită la plajă Cadlao, care impresionează prin nisipul alb, apă cristalină și vegetația luxuriantă. Urmează oprirea la plajă Pasandigan, unde puteți face snorkeling și puteți explora minunata lume subacvatică.

 

Veți vizită apoi plajă Natnat, o plajă izolată și pitorească, perfectă pentru relaxare. În final, veți avea ocazia să explorați plaja Paradise

Ziua 13 – 09.01.2024 El Nido - Manila

Mai profităm de plajele minunate din El Nido iar spre seară ne îmbarcăm în zborul spre Manila.

Înnoptam la Hotel Acacia 5* în Manila.

Ziua 14 – 10.01.2024 Tur Manila și întoarcerea spre casă

După ce facem check out la hotel și lăsăm bagajele la receptie, mergem să vizităm Manila. Insoţiţi de ghidul local vorbitor de limba engleză, vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, Manila, care va include Complexul Cultural Central, Parcul Rizal ce se întinde pe o suprafață de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol din sec. al XVII-lea.

 

Intramuros, care înseamnă „între ziduri”, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600. Turul durează 4-5 ore.

 

La ora 22:20 avem decolare din Manila spre Istanbul unde ajungem la 6:15

Ziua 15 – 11.01.2024

După o escală de 2h5 min, ne îmbarcăm din Istanbul la ora 8:20 spre Budapesta, unde ajungem la 8:25.

Preț excursie: 3200 euro/persoană 

Copil pana in 11 ani: 2670 euro in camera cu 2 adulti

Supliment single: 720 euro

Avans: 1800 euro la inscriere

Diferența de plata până în 7 Noiembrie 2023

Atentie! Prețul poate suferi modificări, în funcție de perioada înscrierii.

Include

 • Transport intercontinental cu avionul pe rutele: Budapesta – Istanbul – Manila şi retur cu compania Turkish Airlines, cu toate taxele incluse, bagaj de mână 7 kg, bagaj de cală 20 kg, catering la bordul aeronavelor
 • 3 zboruri interne cu toate taxele incluse, bagaj de mână 7 kg, bagaj de cală 20 kg pe rutele: Manila – Insula Boracay; Insula Boracay – El Nido; El Nido-Manila
 • 12 nopți cazare în hotel cu mic dejun si 4 pranzuri in El Nido
 • Transfer in Filipine: hotel-aeroport-hotel
 • Excursii El Nido:
  „Island Hopping - Tour A” în El Nido
  „Island Hopping - Tour B” în El Nido
  „Island Hopping - Tour C” în El Nido
  „Island Hopping - Tour D” în El Nido
  Tur Manila
 • Însoțitor de grup

Tariful nu include

 • taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)
 • bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
 • asigurare medicală
 • transfer până la Budapesta

Observatii:

 • Pot intra în Filipine persoanele cu schemă completă de vaccinare Covid-19. Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test antigen cu rezultat negativ efectuat cu maxim 24 ore înainte de îmbarcare, mai multe detalii pe:  http://www.mae.ro/node/53286
 • Pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
 • Romanii nu au nevoie de vize pentru Filipine pentru calatorii mai scurte de 30 de zile.

Vă aştept cu drag!

Înapoi