Călătorii - Internaţional

Profită de minivacanța din 24 Ianuarie și hai cu mine în Porto!

Perioada: 21 - 24 ianuarie 2023


Al doilea oraș că mărime din Portugalia după binecunoscuta LisabonaPorto nu rămâne nici pe departe în umbră acesteia ci dimpotrivă, atrage sute de mii de turiști anual cu obiectivele istorice și atracțiile sale.

Porto este una dintre cele mai căutate destinații europene ale momentului și vă recomand să-l puneți pe listă pentru un city break reușit în 2023. Este acel oraș de suflet pe care trebuie să-l vizitați că să simțiți aromele Portugaliei adevărate. Are un aer relaxat, boem, este plin de istorie și ai ce vedea la fiecare colț de stradă. Orașul este ridicat pe coline și îl poți străbate la pas, plimbându-te pe străzile-i pline de farmec.

Spre deosebire de agitația din Lisabona, Porto este mai așezat, mai domol și merită să îi acorzi trei zile, că să-l descoperi pe îndelete.

Porto ascunde, deci, multe bogățîi pentru turiștii săi, pornind de la clădirile sau atracțiile care stau dovadă puterii maritime ce a fost Portugalia cândva, la gastronomia bazată pe preparatele din pește și fructe de mare, la celebrul vin de Porto și cramele unde-l poți degusta, la străduțele pline de culoare și care și-au păstrat stilurile arhitecturale neatinse, până la bisericile baroce și nu numai!

OBIECTIVELE NOASTRE TURISTICE:

1. Și dacă tot am pomenit de istorie, o să ne plimbam prin centrul istoric al orașului Porto, Ribeira, un cartier sau „bairro” așa cum îl numesc portughezii, ce va îndeamnă să va pierdeți prin labirintul străzilor înguste și să căutați unele dintre cele mai neprețuite comori arhitecturale ale orașului. De fapt, clădirile din acest cartier sunt atât frumoase iar amprenta stilului arhitectural al secolului al XVIII-lea s-a păstrat atât de bine în timp încât UNESCO l-a inclus în Patrimoniului Mondial. 

2. Podul Dom Luis I– Iconicul pod “Dom Luis I” construit în 1886, de un ucenic al inginerului francez Gustave Eiffel de unde poți vedea cel mai bine panorama orașului, la 360 de grade. 

3. Crama Calem –Nicio călătorie la Porto nu este completă fără un pahar de vin de Porto. Vinaria Calem, de la piciorul podului, unde o sa avem parte de o experiență unică: o degustare de vinuri, un tur al vechii pivnițe și un concert live de fado. Exact, seara perfectă, în Porto: fado și vin.

4. Oceanul Atlantic – Foz do Douro este locul unde râul întâlnește Oceanul Atlantic.
Ca să ajungem aici, trebuie să luam celebrul tramvai 1, Infante-Passeio Alegre, care urmează cursul râului. Stația de plecare este din fața bisericii Sao Francisco. Călătoria durează cam jumătate de oră, iar, la capăt de linie, veți fi surprinși de plajele generoase, create de ocean, și de luxul cartierului din apropiere: case somptuoase și promenade generoase cu palmieri. 

5. Biserica Sao Francisco Aflată, pe un deal, aproape de râu, biserica Sfântului Francisc a fost ridicată, în 1425. Este un monument de artă gotică, în interior, fiind împodobită cu decorațiuni în stil baroc și aproximativ 350 kg de aur.

6. Funicularul Dos Guindas - Funicularul este construit, în 1891, și îl putem lua de pe pod, pentru a coborî pe malul râului.

7. Libraria Lello - dacă ești fan Harry Potter, aici trebuie să vii. Este locul unde scriitoarea J.K. Rowling, profesoară de engleză la Porto, și-a construit personajul. Este un loc de poveste și fascinant.

8. Palácio da Bolsa este fosta bursă de valori, construit pe locul unei foste mănăstiri franscicane, unde, pe vremuri, venea elita societății portugheze pentru a socializa. Clădirea este ridicată în secolul al XIX-lea în stil neoclasic.

Costul excursiei este:

 • 460 euro/persoana
 • 180 euro este suplimentul de single
 • 430 euro copil până la 12 ani în camera cu 2 adulți

Avans 50% la rezervare
Diferența se plătește până în 16 Decembrie!

Servicii incluse:

 • Avion Budapesta-Porto și retur
 • Transfer privat în Porto de la aeroport la hotel și retur
 • Cazare 3 nopți în centru istoric la hotel Eurostar Porto Centro 4*
 • Mic dejun
 • Degustare de vin
 • Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

 • Transfer până la Budapesta
 • Bagaj la zborurile menționate
 • Asigurare storno sau medical

Te aștept să mergem împreună în Porto!

Înapoi