Călătorii - Internaţional

În vacanţa copiilor, mergem în fanscinanta lume a Iordaniei!

Perioada: 21- 28 Octombrie 2022


Șapte zile în perioada 21-28 Octombrie 2022
Atenție! Este o perioada foarte solicitată iar biletele pentru avion sunt limitate!

Am planificat o experiență ce te trece prin trecut și prezent. Vom explora orașele pierdute, vom vizită Petra - unul dintre cele mai admirabile situri arheologice din lume, ne vom cățăra pe stâncile roșiatice din Wadi Rum și vom merge în jeep safari. Vom trăi fanteziile Indianei Jones în timp ce descoperim adevărata poveste a acestui loc veșnic și vom pluti în apele terapeutice ale Mării Moarte. Vom explora cele mai spectaculoase locuri din Iordania, de la Marea Roșie până la deșertul Wadi Rum, vestitul oraș Petra și până în Amman și Marea Moartă. O experiență unică pe care recomand să o aveți pe lista de lucruri pe care să le încercați măcar o dată în viață!

Iordania, țară arabă care nu seamănă cu niciuna dintre celelalte țări din lumea arabă. O țară modernă, emancipate, prooccidentala, cu diferite orientări religioase, o țară care pune mare accent pe educația populației.

Care va fi programul pe zile?
Perioada propusă este 21-28 Octombrie 2022

Ziua 1, 21.10.2022: Budapesta – Aqaba (Marea Roşie)
Decolăm din Budapesta pe 21 Octombrie 2022, la ora 06:55 și vom ateriza în Aqaba la 11:35, de unde vom fi transferați către hotelul la care vom fi cazați, pe țărmul Marii Roșii, la hotelul Grand Tală Bay Hotel 5* care este unul din cele mai luxoase resorturi de la Marea Roșie. Este situat chiar pe plajă și oferă condiții la standarde înalte. 
Astăzi ne bucurăm de mare și relaxare.

 

Ziua 2, 22.10.2022: Aqaba – Wadi Rum
Vom fi transferați spre pitorescul Wadi Rum, una dintre cele mai populare atracții ale Iordaniei. Wadi Rum nu este doar un deşert obișnuit, ci este un loc unic în lume, spectaculos prin prisma munților impresionanti, din roca și granit,care se ridică la baza nisipului roșiatic. Pe lângă pitorescul locurilor, Wadi Rum este locuit de beduini, cunoscuți pentru cultura lor specifică. 

Avem cină inclusă și ne vom caza la Memories Aicha Luxury Câmp 5*. Noaptea petrecută în mijlocul deșertului va asigur  o  fie memorabilă. Iar dacă o  fie senin, milioanele de stele de pe cerul deşertului vor fi o imagine care va persista pentru mult timp în amintirile voastre. Vom dormi, practic, în corturi de lux în mijlocul deşertului, într-unul dintre cele mai exclusiviste locuri de cazare din Wadi Rum. Nu lipsește nici plimbarea prin deșert cu jeep-urile.

 

 

Ziua 3, 23.10.2022: Wadi Rum – Petra 
După o noapte spectaculoasă în deşert, vom fi transferați către orașul antic Petra, unde vom începe explorarea Orașului Roșu. Pe jumătate construită și pe jumătate gravată, Petra este o minune a lumii descoperită în 1812 și fără îndoială, cea mai valoroasă comoară a Iordaniei și cea mai importantă atracție turistică.
Vizita la Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii zile moderne, va fi una dintre cele mai frumoase amintiri ale acestei excursii, pentru că va veți întoarce de acolo cu foarte multe informații istorice, dar vom afla și lucruri practice despre viață beduinilor.

 

Ne cazăm la Petra Canyon Hotel 4*, situat chiar în inima orașului Petra. Restaurantele și barurile, centrul Spa și loby-ul elegant oferă o experiență de neuitat.

 

Ziua 4, 24.10.2022: Petra – Madaba- Muntele Nebo – Kerak-Amman
Vom ajunge pe Muntele Nebo, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, unde se află mormântul lui Moise. Aici, Moise a arătat poporului lui Israel “Tărâmul Făgăduinței”. Vom vizită vechea mănăstire și ne vom bucură de o panorama asupra Văii Iordanului și a Marii Moarte dar vom vedea și o parte din Țară Sfânta. 
Va urmă vizită în “Orașul Mozaicului” – Madaba. Pentru lumea întreagă este orașul în care a fost descoperit Mozaicul cu harta Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței, motiv pentru care mulți călători occidentali își fac drum pe aici și astăzi.
Ne cazăm în Amman la Amman Bristol hotel 5*.

 

Ziua 5, 25.10.2022: Visit Amman - Bethany – Marea Moartă
După micul dejun, vom face un tur al orașului Amman. Construit pe șaptecoline, Amman este un oraș modern, iar centrul sau istoric este cartierul cel mai animat. În centrul comercial al orașului vom admira clădirile moderne, restaurantele extravagante și galeriile de artă care stau alături de cafenelele
tradiționalele și de atelierele de artizanat. Vom explora Citadela Philadelphia ce domină centrul vechii, Templul lui Hercule și Biserica Bizantină, vom vedea Amfiteatrul Român și poate facem și o scurtă plimbare prin bazarul oriental.
Vom vizită Bethany, locul unde Iisus a fost botezat de către Ioan Botezătorul în apele Răului Iordan și considerat unul din cele mai importante locuri de pelerinaj. Un sit arheologic al Patrimoniului Mondial situate pe malul răului Iordan, considerat a fi locația autentică a Botezului lui Isus și venerat din perioada bizantină.

 

Spre seară mergem spre Crown Plaza Dead Sea Resort 5* sitat la Marea Moartă unde vom stă două nopți și unde ne bucurăm de beneficiile oferite de acest resort de lux. 

Ziua 6, 26.10.2022: Zi liberă de relaxare la Marea Moartă
Marea Moartă este situată la 430 metri sub nivelul marii, cu o salinitate foarte ridicată care te ajută să plutești la suprafață apei, fără cel mai mic efort de a înota. Marea Moartă oferă nenumărate beneficii prin mineralele pe care le conține iar tratamentele SPA oferite aici sunt experiențe în sine prin proprietățile curative. 

 

Un răsfăț la unul din cele mai luxoase resorturi de la Marea Moartă.

Ziua 7, 27.10.2022: Marea Moarta-Aqaba

 

Pornim înapoi spre punctul de pornire a aventurii noastre, în Aqaba.
Ne cazăm în Aqaba la același resort la Grand Tală Bay Resort 5*

Ziua 8, 28.10.2022: Aqaba - Budapesta
Vom fi transferați de la hotel la aeroportul din Aqaba, de unde decolăm spre Budapesta la ora 11:05. 
Ajungem în Budapesta la ora 14:50.

PREŢ: 1400 Euro/PACHET/PERSOANĂ ADULTĂ
Copil până în 6 ani 875 Euro/PACHET dacă nu are nevoie de pat suplimentar.
Copil până în 12 ani 1020 Euro/PACHET cu pat suplimentar.
Avans: 300 Euro. 
Diferența se plătește cu 3 săptămânai înainte de plecare.
Prețul total poate suferi modificări, în funcție de perioada rezervării!

Prețul include:
- biletele de avion Budapesta-Aqaba cu toate taxele+bagaj 10 kg cu priority
- transferurile pe durata excursiei din Iordania
- ghid local vorbitor de limba engleza
- intrarile de la Petra, Wadi Rum, Amman Citadel, Bethany, Madaba
- viza de intrare in Iordania
- pranz in satul de beduini din Wadi Rum
- Safari cu jeep 4X4 in Wadi Rum
- Mic dejun si cina la toate hotelurile din intinerariu
- cazări la:
   Aqaba: Aqaba Grand Tala Bay Resort 5* 2 nopţi;
   Wadi Rum: Memories Aicha Luxury Camp 5* o noapte cazare;
   Amman: Amman Bristol hotel 5* o naoapte;
   Petra: Petra Canyon Hote 4* o noapte;
   Marea Moartă: Crown Plaza Dead Sea Resort 5* 2 nopţi.
TARIFUL NU INCLUDE:
- Transferul Timişoara – Budapesta - Timişoara
- Bacsiş pentru ghizi şi şoferi în Iordania (se colectează când ajungem 35 euro/pers)
- Prânzurile şi băuturile
- Asigurare storno şi medicală

Observaţii:
- Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la dată returului în țară
- Locurile în avion sunt alocate aleatoriu de către compania aeriană! Dacă doriţi un loc anume, acesta se achită suplimentar la confirmarea rezervării.
- Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile la tariful afişat!

Te aştept să descoperim lumea împreună!

Înapoi