Călătorii - Internaţional

Haideți cu mine în Kenya să vedem Marea Migrație!

Perioada: 22 iulie - 02 august 2022


Vă invit să trăiți o aventură de neuitat, în zonele cu adevărat sălbatice și neîmblânzite ale Kenyei, care vă vor dezvălui peisaje spectaculoase, de la câmpiile de coastă, la zonele muntoase vulcanice, de la semi-deșert până la cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro.

Frumusețea acestor locuri completată de întâlnirile cu triburile Masai, dar și cu fascinanta lume a sălbăticiunilor care vor defila prin fața dumneavoastră, răgetele nocturne ale leilor sau aparenta liniște încărcată de mister a savanelor. Ce poate fi mai relaxant după acest itinerar inedit presărat cu safari-uri memorabile, decât un repaus în paradisul plajelor cu nisip alb din Diani Beach, scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian.

Hai să vezi Marea Migrație, unul din cele mai frumoase spectacole din lumea animală, momentul în care mii de antilope, zebre și alte erbivore se mută din zona de câmpie Serengeti din Tanzania, spre întinsul șes Maasai Mara. Este perioada magică a anului, în care cât vezi cu ochii descoperi o grămadă de animale africane iar tu devii un personaj din National Geographic.
Africa, cunoscută ca și “pământul mamă”, este un loc atât de spectaculos, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de el de la prima vedere.
Să poți vedea aceste animale în mediul lor natural, să le observi comportamentul nestingherit, este garantat una dintre cele mai palpitante experiențe pe care le puteți trăii !
Pentru mine, a fost o experiență senzațională și îmi doresc să o împărtășesc cu cât mai mulți dintre voi.

Ziua 1: 22 Iulie 2022: Kenya ne așteaptă!
Avem întâlnire la ora 8:00 la Muzeul Satului din Timișoara, pentru a ne îmbarca în autocarul ce ne duce la aeroportul din Budapesta, de unde ne luam zborul la 15:40 via Cairo. Avem o escală de trei ore in Cairo. Ajungem în Nairobi la ora 03:30.

Ziua 2: 23 Iulie 2022 : Vizităm Nairobi
Aterizare în Nairobi la ora 3:30. La sosirea pe Aeroportul Internațional Jomo Kenyatta, vom fi întâmpinați de un reprezentant local și avem transfer la hotel Hilton Garden Inn Nairobi Airport 4*. Nairobi Kenya Hotels - Hilton Garden Inn Nairobi Airport
Facem early check-in și ne odihnim, ne relăxam pentru câteva ore.
Azi ne acomodăm cu noua lume în care am poposit și vizităm Nairobi, oraș care a crescut într-un singur secol, de la o mlaștină sălbatică nelocuită până la o capitală modernă înfloritoare. Orașul a fost fondat de britanici în 1899 ca un simplu depou al căii ferate ce se construia între Mombasa și Uganda, dar a preluat funcția de oraș-capitală în 1907 de la Mombasa.
După ce luam prânzul la hotel, ne îmbrăcăm în autocar și pornim să vedem Nairobi. Ghidul nostru ne povestește cum a fost înființat acest oraș si totodată vă fac cunoscute și alte lucruri mai puțin știute despre Kenya.
Vizităm Girraf Center și Mamba village unde putem admira zeci de crocodili, struți și broaște țestoase.
Prima noastră seară o facem specială la Carnivore restaurant.

Ziua 3: 24 Iulie 2022 – Rezervația Maasai Mara
După micul dejun, în jurul orei 8:00, suntem preluați în jeep-uri 4x4 a câte 6-8 locuri, spre Rezervația Maasai Mara. Avem un drum de aproximativ 5 ore prin savana Africană.
Situată în sud-vestul Kenyei și acoperind o suprafață de 1510 km pătrați, Rezervația Națională Maasai Mara este un ținut cu priveliști uimitoare, fiind considerată zona principală în care se poate observa cea mai mare varietate și bogăție naturală de faună sălbatică.
Ajungem după masă la Fig Tree Camp – Maasai Mara, locul în care suntem cazați pentru două nopți. Campusul de 5* se află pe malul râului Talek, iar corturile în care suntem cazați ne dau o priveliște superbă către hipopotamii care se scaldă dimineața în râu.
După prânz, ne odihnim puțin iar între orele 16:00-18:00 facem primul nostru Safari Game în Maasai Mara.

Vaste spații deschise, covoare verzi și o abundență de animale sălbatice exotice uimitoare - aceasta este frumusețea de neegalat a Maasai Mara, cunoscut sub numele de a 8-a Minune a Lumii.
Timp de trei zile, explorăm nesfârșita savană, casa celor The Big 5, cu câmpiile și râurile sale, unde veți întâlni cu siguranță peisaje spectaculoase și cu adevărat frumoase ale naturii sălbatice care vă vor îmbogăți în moduri pe care nu le-ați crezut niciodată posibile, un loc care vă îmbogățește colecția de fotografii din aventura noastră africană.
Facem primul nostru Game tour și “vânam” animalele înarmați cu binocluri și multă curiozitate.
Ne întoarcem plini de entuziasm pentru cina și un apus de soare spectaculos în savană.

Ziua 4: 25 Iulie– Rezervația Maasai Mara
După micul dejun, facem un Safari Game pentru că Maasai Mara este magică dimineața devreme. Soarele își răspândește lumina prin câmpii, aerul este clar, iar pisicile mari se întorc după o noapte de vânătoare. Urmăriți zebrele, șacalii care se aruncă în iarbă și familiile de lei care se hrănesc, înainte de a ne întoarce la cazarea noastră pentru a lua masa și o perioadă de pauză lângă piscină. (Se poate opta pentru picnic în savană și o perioadă mai lungă de urmărit animalele).
Seara, mai facem un Game tour urmărind apusul soarelui portocaliu, după care ne întoarcem la cazarea noastră pentru cină și o băutură binemeritată.

Ziua 5: 26 Iulie 2022– Rezervația Maasai Mara - Nairobi
Bucurați-vă de frumusețea unui adevărat răsărit de soare african în ultimul vostru Game de dimineață devreme, urmat de un mic dejun la Fig Tree Camp.
Ieșim din Rezervația Maasai Mara și facem o vizită de aproximativ 2 ore într-un sat al tribului Maasai, care ne va ajuta să observăm mai de aproape populația tribală maasai, să tragem cu ochiul la tradițiile și stilul lor de viață. Îi vom întâlni îmbrăcați în hainele lor tradiționale roșii, prietenoși și obișnuiți cu turiștii, deschiși să facă poze cu/pentru aceștia.
O zi pe care eu o consider plină de încărcătură emoțională.
După ce am încheiat vizita noastră, pornim cu mașinile înapoi în Nairobi, ajungând în oraș în jur de ora 17-18.
Ne cazăm la același hotel ca în prima zi Nairobi Kenya Hotels - Hilton Garden Inn Nairobi Airport


Ziua 6: 27 Iulie 2022– Nairobi - Amboseli National Park
După micul dejun devreme, avem transfer in Parcul Național Amboseli. Luăm prânzul la sosire, ne cazam și ne acomodăm cu noua locație. Avem un Safari Game și admiram familiile de elefanți care merg seara spre zona de pădure.
Pe măsură ce apusul coboară, admirăm muntele Kilimajaro și ne întoarcem la cazarea noastră din OI Tukai o locație de 5* pentru cină și odihnă bună.

Ziua 7 - 11 : 28 Iulie-01 August 2022– Parcul Național Amboseli-Diani Beach Mombasa
După ce luăm micul dejun, pornim spre Emali, localitatea de unde suntem transferați cu autocarul pana în Diani Beach, o călătorie de aproximativ 6 ore. Descoperim cât mai mult din Africa autentică și ne bucurăm de călătoria noastră. Ajungem după prânz în cea mai frumoasă zonă de plajă din Kenya: Diani Beach – la un resort de 5* Leopard Beach Resort & Spa unde o să ne răsfățăm pentru următoarele 5 zile, 4 nopți.
Hotel in Diani Beach Mombasa South Coast | Leopard Beach Resort & Spa

Ne bucurăm de zile minunate de relaxare! Diani Beach se află în topul destinațiilor africane, având o superbă plajă cu nisip alb, îmbrățișata de o pădure luxuriantă. Pe bună dreptate a fost votată ca principala destinație de plajă și relaxare din Africa timp de 3 ani consecutivi!
Plaja Diani este situată de-a lungul coastei din Kenya, la 19 kilometri de Mombasa. Cu o lungime de aproximativ 10 kilometri, apa are lângă țărm o adâncime mică, oferind astfel un cadru sigur și ideal pentru orice tip de înotător.
Puteți să vă bucurați de soare la plaja, sau puteți îmbina relaxarea cu mai multe activități. Pentru iubitorii de aventură, Diani găzduiește a doua cea mai mare pădure de coastă din Africa de Est: dealurile Shimba. Rezervația Națională este la doar 45 de minute de plaja Diani, iar intrarea este gratuită.

Ziua 11: 01 August 2022 – Diani Beach – Mombasa - Nairobi
Ne mai bucuram de câteva ore în micul paradis din zona Diani.
Facem late check-out și spre seară pornim spre Mombasa.
Din Mombasa avem avion spre Nairobi la ora 22:35. Aterizam în Nairobi la 23:35.

Ziua 12: 02 August 2022 – Nairobi - Budapesta
Astăzi ne luăm rămas bun de la minunățiile acestei țări și ne îndreptăm spre casă.
Avem zbor la ora 4:25 din Nairobi. Zburăm 4 ore până în Cairo, unde avem o escală de trei ore și jumătate. Din Cairo până în Budapesta mai avem 3h 30min. Ajungem în Budapesta la ora 15:00.
După aterizarea în Budapesta urmează transferul spre casă.

Preț : 2280 euro/Adult
Copii între 2-12 ani - 1500 euro
Suplimentul de All inclusive pentru cele 4 nopți la Leopard este 110 euro
Avans: 300 euro
În luna Mai, 500 euro
Diferența cu 2 săptămâni înainte de plecare.
Prețurile pot suferi modificări, în funcție de perioada rezervării.

Servicii incluse :
¬ Transfer cu avionul pe ruta Budapesta – Nairobi –Budapesta cu escală în Cairo
¬ Taxe de aeroport
¬ Transfer aeroport – hotel –aeroport
¬ 1 bagaj de cală 23 kg și un bagaj de mână 8 kg
¬ Catering pe avion
¬ 9 nopți de cazare:
2 nopți cazare în hotelul de 4*din Nairobi cu Mic Dejun inclus. Nairobi Kenya Hotels - Hilton Garden Inn Nairobi Airport
2 nopți în rezervația Maasai Mara, la Fig Tree Camp în regim de Pensiune Completă
1 noapte cazare în Parcul Național Amboseli la Ol Tukai Lodge Amboseli, 5* regim pensiune completa
4 nopți cazare în Diani Beach în regim de masă pensiune completă la Resort 5* Hotel în Diani Beach Mombasa South Coast | Leopard Beach Resort & Spa
Ghidaj în Nairobi, 
-Intrare la Mamba Village
- Intrare la Giraff Centre
¬Intrările și rezervările în Parcurile Maasai Mara și Amboseli din program cu acces 24h
¬ Transport în safari cu 4X4 (capacitate 6-8 persoane)
- Transfer din Emali spre Diani Beach
- Transfer Diani Beach – Mombasa Airport
- Avion Mombasa-Nairobi, cu bagaj 23 kg inclus
- bacșiș pentru ghizi și șoferi

Servicii neincluse:
¬ Transfer Timișoara - Budapesta-Timișoara 
Asigurare medicală și storno
Taxă de intrare în Maasai Village 35 $
- costurile pentru viza de intrare în Kenya
¬ Băuturile alcoolice și non alcoolice, unde nu sunt menționate în program
¬ Serviciile de spa și wellness, minibar, apeluri telefonice internaționale
- cina la restaurant Carnivore
¬ Alte servicii care nu sunt menționate ca fiind incluse
- momentan este nevoie de test PCR efectuat cu 72 h înainte de plecare
Vaccinuri
Se recomandă vaccin pentru febra tifoidă dar NU este obligatoriu. Vă trebuie un spray bun anti-țânțari, cu DEET, pe care îl puteți cumpăra din România. Puteți discuta cu medicul vostru dar eu nu îl văd ca absolut necesar.
Pentru înscrieri și orice alte detalii despre această călătorie mă puteți contacta!

    

    

    

    

    

   

  

Vă aștept cu drag să descoperim împreună Kenya!

Înapoi