Călătorii - Internaţional

Hai cu mine în Scoţia - Edinburgh!

Perioada: 18 - 21 martie 2023


Edinburgh…. capitala Scoției ne așteptă cu multe surprize frumoase! O combinație unică de clădiri în stil neoclasic, cu atmosfera micilor orașe medievale pe care o iubesc, cu un castel mare in vârful dealului, oameni zâmbăreți, bărbați cu barbă, femei roșcate și un dialect ce nu-ți vine să zici că ar fi engleză. O țară plină de personalitate și de stil, leagănul uneia dintre cele mai vechi civilizații europene. Învăluite dintotdeauna într-o aură de mister, Ținuturile de Sus reprezintă locul ideal unde poți evada din agitația cotidiană, pentru a regăsi o oază de liniște și relaxare, locul unde localnicii încă mai poartă kilturi, cânta la cimpoi și dansează, păstrând atmosfera tradițională.

Așa cum noi îl avem pe Dracula, ei îl au pe Harry Potter. Poate nu știați, dar cartea a fost scrisă în Edinburgh și foarte multe locuri din oraș au fost surse de inspirație pentru lumea Vrăjitorilor. O să întâlniți destule semne care va vor aminti ca sunteți în orașul lui Harry Potter. 

Ce vizitam ?

Scoția este cunoscută pentru multe lucruri: oamenii prietenoși care trăiesc aici, peisajele încântătoare, abundența de istorie și, desigur, cel mai fin whisky cunoscut în întreagă lume. 

Nu poți să ajungi în Scoția fără să faci un tur la Scottish Whisky Experience, locul unde trebuie să ajungi pentru a afla povestea fabricării licorii scoțiene. Aici se află o colecție impresionantă de whisky scoțian (se spune că ar fi cea mai mare din lume).

 

Desigur, toate circuitele includ și degustări iar după ce înveți totul despre munca depusă pentru fabricarea acestei băuturi, vei aprecia mult mai mult gustul complex al whisky-ului.

Castelul din Edinburgh Este cea mai faimoasă atracție a Edinburgh-ului, castelul domină orașul, timp de ani de zile locul fiind locuit de Regina Margareta (Canonizată în 1250). Putem vizita Muzeul de Război, Capela Sfânta Margareta, Palatul Regal, Memorialul Scoțian de Război. Castelul este locul unde Regina Maria l-a născut pe viitorul Rege James VI.

 

Neapărat, trebuie să vedem Bijuteriile coroanei si să explorăm temnițele antice. La ora 1 p.m. se trage o salvă de tun, tradiție care datează din 1861, zilnic, cu excepția duminicilor.

Scott monument

Monumentul Scott este unul dintre cele mai faimoase simboluri ale Edinburgh-ului, un monument victorian gotic situat chiar în mijlocul Princess Street.

A fost construit în 1846 pentru a-l comemora pe scriitorul Sir Walter Scott, născut în Edinburgh. Vederea asupra orașului merită urcarea – 287 de trepte. Are 60 de metri înălțime.

Royal Mile Edinburgh

Cea mai turistică stradă din Edinburgh, care traversează o mare parte din orașul vechi. Artera are o lungime de o milă scoțiană care se întinde între castelul din Edinburgh până la palatul Holyrood.

Royal Mile este plină de magazine cu suveniruri, terase, restaurante și puburi. În general scoțienii preferă alte puburi decât cele de aici, care sunt în general frecventate de turiști – nu vă lăsați păcăliți că mulți sunt tot englezi. Edinburgh este un loc unde foarte mulți britanici din toată insula vin să se relaxeze, să se bucure de oraș.

Desigur nu se plătește pentru a vedea o stradă, dar gratuit este accesul în câteva muzee de aici: Muzeul Scriitorilor, Muzeul Copilăriei, The People’s Story (un muzeu care expune viața locuitorilor de rând), Muzeul din Edinburgh, dar și la Parlamentul Scoțian, cu arhitectura sa modernă.

 

Putem face și un tur nocturn cu fantome, în catacombele orașului. Ascultăm povești, primim o băutură și mai ales vom ajunge în locuri unde nu poți ajunge pe cont propriu.

George Street

Una dintre cele mai trendy străzi din Edinburgh este plină de cluburi, restaurante și baruri. Un loc perfect pentru cumpărături, distracție, cină, etc. Recomand cel puțin o vizită la un club, pentru a vedea cum se distrează scoțienii, iar cele mai renumite sunt Le Dome, Tigerlily și Le Monde.

National Scotland Museum unde o întâlnim pe Dolly, cea mai faimoasa oaie din lume, fiind primul mamifer clonat.

O colecție care ne poartă într-o călătorie de descoperire prin istoria Scoției, minunile naturii, artei și designului, științei și tehnologiei și culturilor lumii - toate sub același acoperiș.

Camera Obscura & World of Illusions. Dacă îți place să explorezi locuri inedite, Camera Obscura este un loc de neratat, ceva cu adevărat fun ! Aici descoperim cinci etaje de instalații și proiecte pe bază de iluzii optice, care ne vor ține ocupați cel puțin două ore.

 

Pentru zilele in care stăm in Edinburgh, am ales un hotel de 4 stele situat in centru orașului, pentru a putea parcurge la pas obiectivele propuse in program.

Stăm la unul din cele mai apreciate hoteluri, DoubleTree by Hilton City Center, pentru că pentru mine este important ca cei ce mă însoțesc să aibă confortul locației și a calității.

 

Preț: 570 euro/persoana în camera dublă

Avans: 150 euro

Diferența de plata se face până în 17.02.2023

Servicii Incluse:

Bilet avion Budapesta – Edinburgh– Budapesta, Compania Wizz Air

Servicii neincluse:

  • Transfer pana la Budapesta
  • Bagaj adițional
  • Intrări la obiectivele menționate
  • Mesele nespecificate in program
  • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curățătorie etc.)

Tariful prezentat poate suferi schimbări, acesta se poate modifica în funcție de disponibilitățile în momentul rezervării și a posibilelor creșteri de tarif ale companiei aeriene.

Înapoi