Călătorii - Internaţional

Hai cu mine în Laponia, în Țara lui Moș Crăciun!

Perioada: 17 - 21 decembrie


În această iarnă, am pregătit pentru voi, una dintre cele mai fermecătoare destinații – Laponia, cunoscută și sub numele de “Țara lui Moș Crăciun”. Cei care au avut norocul de a vizită acest loc magic al Moșului spun că este o experiență de neuitat, perfectă pentru familiile cu copii, dar și pentru adulții care păstrează spiritul Crăciunului în suflet.

Situată în proximitatea Cercului Polar, Laponia acoperă o treime din Finlanda și este o destinație de basm, unde frigul adaugă un farmec aparte acestei călătorii prin țara spiridușilor. Moș Crăciun, neînfricat de iernile severe, te întâmpină cu o atmosferă caldă și primitoare. La Levi și Rovaniemi, unde se pregătesc darurile pentru copiii din întreaga lume, te vei bucură de magia autentică a Crăciunului.

Aici ne vom putea bucura de spectacolul aurorelor boreale, plimbări cu sania trasă de câini husky sau de reni, traversăm Cercul Polar și cel mai important, intrăm în lumea lui Moș Crăciun găsindu-i ascunzătoarea iar la Oficiului Poștal ne întâlnim cu spiridușii care primesc scrisorile copiilor din întreaga lume. Iubitorii sporturilor de iarnă pot încerca și pârtia din Levi, cea mai mare stațiune de schi din Finlanda.

Care este programul pe zile?

Ziua 1: 17 Decembrie 2024 - Budapesta – Helsinki – Kittila

Plecăm din Budapesta la ora 11:40 spre Helsinki. După un zbor de 2h20 min și o escală de 1h15 min, ne îmbarcăm în zborul ce ne duce spre Kittila, unde ajungem la ora 17:50.

Suntem preluați de la aeroport iar de aici începem vacanța noastră de poveste în țară spiridușilor. Ajungem la cazarea noastră din Levi în 15 min.

Ne cazăm la Break Sokos Hotel Levi 4* în centru stațiunii, lângă pârtia de schi.

Ziua 2: 18 Decembrie 2024 – Levi

După micul dejun, mergem să ne ridicăm echipamentele termoizolante incluse în pachet. Acestea se poartă peste hainele proprii și sunt utile pentru cei mai friguroși din fire dar mai ales în nopțile când plecăm în căutarea aurorei boreale sau dacă se optează pentru o excursie cu snowmobilul. 

Azi descoperim stațiunea Levi. Vom porni într-o aventură de neuitat prin zăpezile imaculate, cu sania trasă de câini husky. Pe parcursul plimbării, vom admira peisajele încântătoare ale Laponiei și vom descoperi mai multe despre această rasă de câini rezistenți la frig și la zăpadă. Husky, jucăuși și prietenoși, sunt nerăbdători să interacționeze cu copiii și să alerge pe parcursul traseului de 1.5 kilometri.

După ce ne-am bucurat de această experiență, servim o băutură caldă în timp ce ascultăm povești interesante despre husky. 

Activitatea include o vizită la parcul de reni, unde puteți interacționa, hrăni și fotografia renii.

 

După-amiaza este liberă pentru a explora stațiunea Levi, iar iubitorii de schi, pot testa pârtiile sau putem afla mai multe despre cultură sămi prin vizitarea opțională a expoziției Samiland. Expoziția prezintă istoria bogată și epoca modernă a poporului Sămi prin imagini, povestiri și activități interactive. 

Ziua 3: 19 Decembrie 2024 – În vizită la Moș Crăciun

Astăzi ne așteaptă cea mai frumoasă zi: vizităm Căsuța Secretă din pădure a lui Moș Crăciun. Experiență este una privată, doar pentru grupul nostru de turiști și durează aproximativ șase ore.

Ascunsă în pădure, acoperită de zăpadă pufoasă, căsuța secretă se pregătește pentru sărbători. Pe drumul către lumea lui Moș Crăciun, vom fi întâmpinați de elfi cu felinare strălucitoare dornici să ne conducă într-un tur magic printre căsuțele iluminate feeric ale lui Moș Crăciun.

La Școala Elfilor, elfii îi ajută pe copiii noștri să facă felicitări de Crăciun și îi învăța câteva cuvinte în finlandeză! Adulții se relaxează lângă foc, cu gândul la copilărie. Continuăm turul vizitând căsuța elfilor înainte de a ne apropia tiptil de fereastră Doamnei Crăciun și sperăm să ne mărturisească cum la întâlnit pe Moș Crăciun acum 200 de ani.

 

La sfârșit, veți avea ocazia să-l întâlniți pe Moș Crăciun și să îi spuneți bună ziua acestui domn care iubește fiecare copil, adult și toate animalele din lume. Moș Crăciun va oferi, de asemenea, un mic cadou de Crăciun fiecărui copil. Veți află multe povești despre nașterea elfilor și despre atelierul lor, despre scrisorile Moșului și lista de cadouri.

Vom savura apoi biscuiți de turtă dulce și suc cald de fructe de pădure, vom cânta cântece de Crăciun înainte de a ne lua rămas bun și de a fi conduși înapoi pe drum de elfi.

Va fi cu siguranță o zi magică și plină de surprize!

Opțional: Safari cu sania trasă de reni printre peisaje fabuloase

 

Pentru cei interesați, puteți opta pentru o vizită la o fermă locală de reni. Renii sunt esențiali pentru viața localnicilor, fiind o sursă importantă de trăi. Triburile sami se hrănesc și se îmbracă de pe urmă renilor. Veți porni într-o plimbare cu sania trasă de reni prin pădurile înzăpezite, învățând cum să manevrați sania înainte de a încerca singuri, dacă doriți. Programul include un tur ghidat al parcului, în timpul căruia faci cunoștință cu animalele parcului și înveți lucruri noi despre viața și comportamentul lor. La întoarcere, ne vom adună în jurul focului pentru a savura o băutură caldă tradițională și prăjiturele specifice Crăciunului. Între timp, copiii se pot distra pe derdeluș.

Ziua 4: 20 Decembrie 2024 - Levi – Rovaniemi – Levi. Satul lui Moș Crăciun și Traversarea Cercului Polar

Până în Rovaniemi avem două ore. În timpul călătoriei veți putea fi martorii unor peisaje frumoase de iarnă iar pe geam, ne vom uită după renii care își caută hrană pe marginea drumului. Când ajungem în satul lui Moș Crăciun, visele încep să devină realitate în acest tărâm de basm. Vom avea timp liber pentru a experimenta atmosfera de Crăciun și vom putea traversa Cercul Polar. Veți avea timp liber să vă plimbați prin Satul lui Moș Crăciun, să faceți fotografii, să vizitați Oficiul Poștal, de unde putem trimite o scrisoare sau o felicitare către cei dragi de acasă, purtând chiar ștampila lui Moș Crăciun. De asemenea, puteți face cumpărături de cadouri.

Punctul culminant al acestei excursii este întâlnirea cu Moș Crăciun când vom putea să-i împărtășim, în secret, toate dorințele. Satul lui Moș Crăciun din Rovaniemi este unul dintre cele mai aglomerate și cunoscute parcuri de distracție din lume cu tematică de Crăciun.

  

În fiecare seară vom încerca să vedem Aurora Boreală, mai ales că anul 2024 promite să aducă un spectacol de neegalat, când soarele va atinge vârful ciclului sau de activitate de aproximativ 11 ani, cunoscut sub numele de “maxim solar”, aducând cele mai spectaculoase aurore boreale.

 

Ziua 5: 21 Decembrie 2024: Levi – Kittila – Budapesta

După micul dejun, ne luăm rămas bun de la acest ținut magic și suntem transferați spre aeroportul din Kittila, de unde ne vom îmbarca la ora 13:40 în zborul spre casă.

După o escală de două ore în Helsinki, ajungem în Budapesta la ora 18:30.

Costul excursiei este:

1850 euro adult

1500 copil (2-12 ani) în camera cu doi adulți

Avans 500 euro la înscriere iar diferența până în 25 Octombrie 2024

Atenție: Sunt 20 de locuri disponibile iar prețul poate varia, în funcție de perioada rezervarii! 

Ce este inclus în preț?

 • Avion Budapesta-Helsinki-Kittila și retur cu bagaj 8 kg
 • Transfer Kittila-Levi și retur
 • Cazare cu mic dejun la Break Sokos Hotel Levi 4* în centru stațiunii
 • Echipament termoizolant pentru trei zile
 • Vizită privată la Căsuța Secretă a Moșului din Levi șase ore
 • Plimbare cu sania trasă de husky 1.5 km
 • Transfer Rovaniemi – durata 8 ore
 • Însoțitor de grup din România

Servicii neincluse:

 • Transfer până la Budapesta – în funcție de numărul de doritori, pot organiza transfer, aproximativ 65 euro/pers)
 • Bagaj de cală 23 kg 65 euro
 • Băuturi alcoolice și non alcolice sau mese care nu sunt menționate în program
 • Excursie de famile cu renii – 60 euro
 • Alte excursii care nu sunt specificate că fiind incluse
 • Asigurare storno sau medicală

aștept să descoperim împreună minunată lume a lui Moș Crăciun!

Înapoi