Călătorii - Internaţional

Hai cu mine in Japonia!

Perioada: 18 - 30 iunie 2023


Japonia este o poveste, o atracție în sine, o “altă planetă”.

Hai cu mine in Japonia!

18.06-30.06.2023

Japonia, ținutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului, este o îmbinare între Occident și Orient, orașele sale adoptând multe elemente vestice și în același timp, păstrând puțîn din misterul civilizației străvechi japoneze.

Una dintre cele mai frumoase legende japoneze spune că țară a fost creată de zei. Aceștia au înfipt o sabie în ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picături care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu și Shikoku 

Este o țară dezvoltată, ce are un nivel foarte ridicat de dezvoltare umană, speranța de viață ridicată, infrastructură avansată și un nivel scăzut de corupție.  

Ordinea, principiile, disciplină sunt o constanța aici, iar cei care se află în afară lor sunt excepții. 

În Iunie descoperim Japonia împreună, într-un circuit de grup, de la orașe ultra-moderne, la cele tradiționale, peisaje spectaculoase, temple vechi și experiențe memorabile.

Am încercat să cuprind cât mai multe atracții care se pot vedea pe parcursul intinerariului nostru însă am păstrat timp și pentru a va lasă să explorați în voie. Este o excursie complexă că și organizare din toate punctele de vedere.

Hotelurile de 4 stele sunt atent selecționate și bine poziționate, în zone de interes, cu camere peste dimensiunile medii din Japonia.

Care va fi programul pe zile?

Ziua 1. 18 Iunie 20223 Zbor Emirate Budapesta – Dubai

Întâlnirea la aeroport, la ora 13:15

Avem zbor din Budapesta la ora 16:00

Sosire în Dubai la ora 23:20

Escală 3h20 min

Ziua 2. 19 iunie 2023 Dubai – TOKYO Sosire in Tokyo
Zburăm spre Tokyo din Dubai la ora 2:40 și aterizăm în Tokyo la 17:35 după 10 ore de zbor.
Sosire în Aeroportul Narita din Tokyo la 17:35

Suntem transferați cu autocar privat către Tokyo.

Facem check în la hotel și ne odihnim.
Stăm la Mercure Hotel Ginza Tokyo 4*, Standard Room, cu Mic dejun inclus.

     

Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 dolari!

Ziua 3. 20 iunie 2023 Tur de o zi in TOKYO
Astăzi avem o zi plină, cu multe obiective.  Vom face un tur de o zi în Tokyo, vizitând câteva dintre atracțiile capitalei nipone.

Suntem preluați la ora 9:30 de către ghidul local vorbitor de limba engleză. Avem un tur cu transport privat.
Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând, în contact direct cu ei. Vizităm centrul orașului vechi, Asakusa, districtul cel mai plin de culoare din Tokyo. Aici vom vizită Templul Asakusa, numit și Senso-ji sau de Kannon-samă printre localnici, este cel mai vechi templu budist din Tokyo. 

     

Tot azi urcăm în cea mai înalta clădire din Tokyo, Tokyo Tower.

Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.

Spre prânz mergem în piață de peste Tsukiji, recunoscută că fiind una din cele mai mari piețe de peste din lume. Turiștii vin dimineața aici în număr mare, savurând spectacolul, atmosfera vibrantă și freamătul matinal continuu al magazinelor mici de pe străzile înguste. Aici putem să mâncăm prânzul.

Turul de oraș va continuă cu o vizită la Meiji Jinju, un sanctuar sintoist dedicat memoriei împăratului Meiji, sub a cărui domnie s-a făcut trecerea de la Japonia feudală la cea modernă. 

În continuare, vom face o plimbare pe bulevardul Omotesando, supranumit și Champs-Elysee-ul orașului, străjuit de o multitudine de boutique-uri elegante ale designerilor celebri, de cafenele cu aer parizian și de asemenea vom ajunge și în Harajuku, paradisul împatimitilor modei și a tinerilor, cu celebra stradă Takeshita. 

Ziua 4. 21 iunie 2023 Mt Fuji

La ora 8:00 după micul dejun vom fi transferați cu autocarul la poalele muntelui Fuji, cel mai înalt munte din Japonia (3776m).

Vom vizită Pagodă Chureito de unde se vede cea mai cunoscută panoramă din Japonia, cu muntele Fuji pe fundal (care a fost coperta revistei Național Geographic Traveler din 2018), plus centrul de informare turistică de la poalele muntelui Fuji (pentru fotografii cu muntele). Centrul turistic Muntele Fuji a fost creat special pentru turiștii care ajung să viziteze Muntele Fuji și cele Cinci Lacuri de la poalele muntelui.

Muzeul de Artă Itchiku Kubota, situat pe dealurile împădurite de pe malul laculului. Kubota Itchiku a fost artistul care a reînviat arta pierdută a vopsirii mătăsii pentru a decora elaboratele kimono-uri. 

      

Printre obiectivele noastre, ne găsim timp și pentru masă de prânz.

Urcăm cu telecabina Kachi Kachi pentru o priveliște superbă asupra Muntelui Fuji și a lacurilor din zona.

Ne întoarcem la hotel în jurul orei 19:30

Ziua 5. 22 iunie 2023 Yokohama

Orașul Yokohama, care se află la doar o ora de Tokyo, este al doilea cel mai mare oraș din Japonia. Însoțiți de ghid, pornim cu trenul spre Yokohama. Vizităm liniile de asamblare a fabricii Nissan pentru motoarele de ultima generație și continuăm cu vizita navei Hikawa Maru, devenită muzeu, apoi vom face o plimbare în parcul Yamashita, renumit pentru faleza sa, ce oferă o priveliște deosebită asupra portului din Yokohama.  

     

Nava-muzeu Hikawa Maru are o istorie impresionantă, fiind lansată pentru prima dată la apă în 1929 ca vapor de linie pentru pasageri și marfă și fiind una dintre cele mai elegante de acest fel din lume la acea vreme. După intrarea Japoniei în al Doilea Război Mondial vasul a fost transformat în navă-spital și a rezistat mai multor atacuri cu bombe. 

Vom continua turul cu vizită la Turnul Yokohama Landmark, a două cea mai înalta clădire din Japonia, pentru a vedea zgârie-norii și orașul de sus, dar și orașul Tokyo, aflat la doar 50 km distanță. Dacă avem noroc se va putea vedea inclusiv muntele Fuji în depărtare.

Ziua 6. 23 iunie 2023 Tokyo – Kyoto

După micul dejun vom experimenta tehnologia japoneză și vom călători cu trenul rapid Shinkansen timp de 2 ore și 30 min către orașul Kyoto, este cel mai frumos și tradițional oraș din Japonia.

     

Din gara Kyoto suntem preluati de un asistent vorbitor de limba engleza si transferati cu autocar privat la Cross Hotel 4* situat langă cele mai importante obiective din Kyoto, la 5 minute de districtul Gion, unde cu putin noroc vom intalni pe strada și gheise sau maiko. Avem restul zilei cu program liber.

La Cross Hotel stam 5 nopti.

Ziua 7. 24 iunie 2023  Kyoto

Pornim într-un tur de oraș care cu siguranță o să va placă. Aici veți descoperi Japonia pe care o aveți în imaginație: grădini spectaculoase, căsuțe ascunse ale poeților, gheișe.

Începem cu o vizită la Kinkaku-ji, cunoscut și sub numele de Templul Pavilionului de Aur. Este un ansamblu deosebit și una dintre cele mai vizitate atracții ale arhipelagului nipon, iazul și grădina magnifică ale acestuia sunt exemple perfecte ale arhitecturii naturale zen.

    

Vom continua ziua cu o vizită la Templul Kiyomizu-deră (Templul Apei Pure) situat la poalele dealului împădurit Higashiyama. Templul, listat în patrimoniul mondial UNESCO, a fost fondat în perioada timpurie Heian, în 778, dar clădirile sale actuale au fost construite în 1633.       

     

După prânz vizităm Arashiyama Bamboo forest. Această pădure de ramuri de bambus, renumită în lume și aparent fără sfârșit, este perfectă pentru a ne acorda un timp de ralaxare.

Ziua 8. 25 iunie 2023  Kyoto

Azi exploam singuri Kyoto. Ne plimbam prin districtele Sannenzaka~Higashiyama~Gion și vom participa apoi la o tradițională ceremonie a ceaiului, un ritual influențat de budismul Zen,  care în esență reprezintă expresia sintetică a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze. Scopul ceremoniei este să inducă armonie și să îndemne la meditație.

Ne rămâne și timp liber de cumpărături sau pentru a explora în continuare orașul și împrejurimile.

 

Vă veți putea bucură de natură, de parcuri, de zonele turistice, de casele tradiționale, sau puteți face o vizită la celebrul templu Fushimi Inari (cu peste 5000 de porți torii), sau la o distilerie de sake (băutură tradițională japoneză).

 

Ziua 9. 26 iunie 2023  Kyoto - Nara

Astăzi facem un circuit în Nara, orășel recunoscut pentru parcul natural de o frumusețe aparte și pentru statuia lui Buddha din Templul Todai-ji. 

 

Nara a fost capitala Japoniei și este foarte cunoscut în special pentru cele peste 1500 de căprioare care umblă libere prin parcurile sale și pe care turiștii le pot hrăni. Căprioarele sunt considerate mesagerii zeilor în religia shintoista.

Vom vizită și Todai-ji (Marele Templu Răsăritean) care, împreună cu templele sale auxiliare, celebrează introducerea religiei budiste. Deschis în 752, templul are cea mai mare structură de lemn din lume concentrat sub un singur acoperiș. Acesta protejează o altă construcție colosală: cea mai mare statuie a lui Buddha Vairocana din lume, care cântărește 400 de tone și are o înălțime de 15m.

 

După masă vizităm și Altarul Kasuga, faimos pentru felinarele sale din piatră și bronz. Kasuga Taisha a fost altarul tutelar al familiei Fujiwara, cel mai puternic clan al Japoniei din perioada Heian.

Seara ne întoarcem la Kyoto, la Cross Hotel.

Ziua 10. 27 iunie 2023  Kyoto - Himenji

După micul dejun vom pleca spre orășelul Himeji, unde ajungem cu autocarul după două ore și vom vizită castelul Egretei Albe, un impresionant castel al samurailor, și complexul de grădini japoneze Koko-en. Sunt 9 grădini absolut superbe cu diferite teme peisagistice în stilul perioadei Edo (1603 și 1868).

 

Încărcați cu multă energie pozitivă, ne întoarcem la hotel în jurul orei 17:00

Ziua 11. 28 iunie 2023 KYOTO – Osaka

Avem de parcurs 2 ore din Kyoto până în Osaka cu transferul privat.

Facem check în la Hotel Monterey Granmier Osaka 4*. Și de dată aceasta, hotelul situat în zona Naba, oferă acces ușor zonelor pietonale și o diversitate în alegerea restaurantelor.

Ziua 12. 29 iunie 2023 Osaka

Facem un tur al orașului Osaka cu mijloacele de transport în comun. Suntem cu ghidul vorbitor de limba engleză care ne ajută cu informațiile necesare.

Vizităm împreună, timp de 5 ore, Castelul Osaka și urcăm în Umedă Sky Building unde vom admira orașul de sus, fiind una dintre cele mai înalte clădiri din oraș.

 

Servim un prânz tradițional iar seara, când totul este luminat și toate neoanele și reclamele sunt aprinse, putem să ne plimbam prin cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa. Aici se poate mânca vită KOBE la un preț bun pentru Japonia.

Este ultima seară în Japonia și o vom petrece împreună pe străzile din Osaka. 

Ziua 13. 30 iunie 2023 Osaka-Dubai

Circuitul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”.

Eliberăm dimineață camerele noastre, după care avem timp liber până plecăm spre aeroport.

La ora 23:45 avem avion din Osaka spre Dubai, cu compania aeriană Emirates. 

Ziua 14. 01 iulie 2023 Dubai - Budapesta

Ajungem în Dubai la ora 4:50 după 10 ore și jumătate de zbor.

După o escală de 5h30 min, continuăm zborul nostru din Dubai (10:30).

Ajungem în Budapesta la ora 14:25

Pret – 3370 euro/ persoană în camera dublă

Avans la înscreire: 1300 euro/pers

Diferența se plătește până la 01.05.2023

Suplimentul pentru single este în valoare de 700 euro.

Prețul poate suferi modificări, în funcție de perioada rezervarii.

Copii peste 6 ani, au același preț că și adulții.

Prețul este pentru GRUP MINIM de 20 persoane.
Pentru grup sub 20 persoane, prețul se majorează cu 200 EURO/ persoană

Românii NU au nevoie de viza pentru Japonia. Va trebuie, în schimb, pașaport valabil încă minim 6 luni de zile, de la momentul întoarcerii în țară.

Servicii incluse:
• Zborur  Budapesta => Tokyo, Compania Emirate
• Zboruri la retur Osaka => Budapesta, Compania Emirate
• Taxele de aeroport și toate taxele locale

 • Bagaj de cală 23 kg
  • Ghizi locali de Limba Engleză pentru ziua 3,4,5,7,9,10,12.
  •Transferuri private cu autocar, dedicate grupului nostru
 • Cazare 11 nopți cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
  - 4 nopți în Tokyo la Mercure Tokyo Ginza 4*
  - 5 nopți în Kyoto la Hotel Cross Kyoto 4*
  - 2 nopți în Osaka la Hotel Monterey Granmier Osaka 4*
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
 • Tururile de oraș, excursiile și vizitele prevăzute în program
 • Bilet pentru telecabina Kachi Kachi
 • Bilet de tren ruta Tokyo=>Yokohama
 • Bilete la trenul de mare vitezăShinkansen pe ruta Tokyo=>Kyoto
 • Bitete metrou pentru ziua din Osaka
 • Ceremonia ceaiului din Kyoto
 • Însoțitor de grup

Nu sunt incluse:

 • Supliment pentru Demipensiune
 • Transfer până la Budapesta
 • Asigurare de călătorie
 • Bacșișurile pentru ghizi locali și șoferi, se achită la fața locului însoțitorului de grup aproximativ 70 euro/pers
 • Intrarea la fabrică Nissan
 • Turnul Yokohama Landmark
 •   Vizita navei Hikawa Maru pe interior
 • Cheltuieli personale sau alte cheltuieli nementionate

Vă aștept să descoperim împreună Japonia!

 

Înapoi