Călătorii - Internaţional

Hai cu mine în Islanda să vedem Luminile Nordului

Perioada: 28 noiembrie - 02 decembrie 2023


Deja tradițională, mult-așteptata excursie în Islanda pentru Decembrie…a sosit!
Anul trecut în aceeași perioadă, am organizat o călătorie de grup deosebită, într-o destinație care a intrat pe lista mea scurtă de locuri favorite din toată lumea. Este vorba despre Islanda, o țară insulară destul de izolată, cu peisaje superbe. O țară impecabilă, scumpă, dar care își merită toți banii, cu oameni prietenoși și mancare care excelează. O destinație spectaculoasă, unde natura a fost foarte generoasă.
Feedback-ul celor care m-au însoțit a fost la superlativ, astfel că am decis să repetăm experiența și anul acesta!

 

În 28 Noiembrie propun să mergem în Islanda în special pentru Luminile Nordului care se pot vedea în lunile de iarnă. Anul trecut Luminile Nordului ne-au intâmpinat chiar din prima zi când am ajuns în oraș. Trebuie să fie însă câteva condiții pentru a o vedea: activitate solară, cer senin, puțină lumină în jur. În Islanda, Luminile Nordului se pot vâna de la orele după amiezii când soarele a apus, până la răsărit iar perioada cu probabilitate maximă este din Noiembrie până în Ianuarie.

 

Care va fi programul pe zile?

Ziua 1 - 28.11.2023 Timisoara-Keflavik-Reykjavik-Vizităm Reykjavik

Plecăm din Timișoara la ora 10:00 spre Budapesta. Dacă sunt doritori, ne organizam pentru transfer cu autocarul.
Ora 16:10 Decolăm din Budapesta spre Keflavik unde ajungem la ora 19:55. După sosirea pe aeroportul Keflavik, vom fi transferați în capitala islandeză și în aproximativ o oră vom ajunge la hotel. Vom fi cazați în centrul orașului la Fron Hotel 3*.

Reykjavik este cel mai mare dintre centrele urbane islandeze și, totodată, capitala cea mai nordică a lumii, având o populație de circa 130000 locuitori. Atmosfera animată, cladirile vopsite în culori vii, creativitatea islandezilor manifestată în cele mai neașteptate forme și numeroasele restaurante și cafenele dau un farmec aparte orașului.

Ziua 2 - 29.11.2023 - Golden Circle
Pornim spre Golden Circle, atracția de Top a Islandei. Descoperim unele dintre cele mai renumite atracții naturale ale țării, printre care Cascada Gullfoss, numită și cascada aurie, celebrul Geysir, gheizerul care a dat numele tuturor izvoarelor de acest fel din lume și Strokkur, un alt gheizer ce erupe la fiecare 5-10 minute. Nu ratăm nici Parcul Național Thingvellir, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un loc pitoresc reprezentativ pentru istoria Islandei, unde o sa vedeți cel mai frumos răsărit. Interesant de menționat despre Thingvellir este faptul că marchează locul de întâlnire a două plăci tectonice: cea nord-americană și cea euro-asiatică.
Ne întoarcem la hotelul din Reykjavik după ora 20:00. Cu autobuzul mergem spre Northern Light View Point (spre zona farului din Reykjavik). Ne îmbrăcăm gros, pregătiți pentru a sta afară 2-3 ore.

 

 

 

Ziua 3 – 30.11.2023 - Coasta de Sud
Veți admira cascada Skogafoss, a cărei cădere de apă măsoară 60 metri înălțime, și Seljalandsfoss care este mai deosebită deoarece permite accesul pe o potecă până în spatele perdelei de apă .
Veti face apoi o plimbare pe plajele de nisip negru de origine vulcanică din apropiere de Vik și veți admira coloanele bazaltice Reynisdragnar, ce răsar parcă din apa ocenului, și promontoriul Dyrholaey, cu arcada sa spectaculoasă.
Seara, dacă nu am reușit să vedem Luminile Nordului în seara precedentă, mergem la aproximativ o ora distanță de Reykjavik, în direcția recomandată de Aurora Forecast pentru a vedea magia luminilor.

 

 

Ziua 4 – 01.12.2021 Podul dintre cele doua continente și Blue Lagoon

Azi vizităm podud care leagă Europa de America de Nord în Peninsula Reykjanas. Podul dintre cele două continente este un mic pod peste o fisură majoră care oferă dovezi clare că an de an fisura se marește cu un centimetru.

 

Avem nevoie și de puțina relaxare, astfel că mergem la Blue Lagoon, una dintre cele mai fotogenice atracții islandeze și, totodată, un ecosistem unic în lume. Apa sărată a lagunei provine de la adâncimi de 2000 metri, iar în drumul spre suprafață aceasta vine în contact cu intruziunile magmatice, căpătând mineralele și rezultând o apă geotermală naturală renumită pentru calitățile sale curative.

 

Ziua 5 – 02.12.2021 Zbor spre casă

Astazi este program de voie in care va puteti relaxa începand cu un tur pietonal al orasului Reykjavik. Puteti admira principalele atracții ale capitalei: statuia Sun Voyager (Sólfar), clădirea Parlamentului, catedrala, portul, Harpa Concert Hall și tipicele case colorate din zona centrală, numai bune pentru poze inedite. Se poate vizita si Perlan unde puteti trai experiente unice legate de vulcani, aurora boreala, natura din Islanda sau ghetati.

Astazi ne luam ramas bun de la aceasta minunată țară insulară!
Avem transfer privat la ora 17:00 din Raykjavik până în Keflavik, la ora 20:35 avem zbor spre casă iar la ora 01:55 ajungem în Budapesta.

Costul excursiei este:

 • 1280 euro/adult
 • 1080 euro/copil pana în 14 ani în camera cu doi adulți
 • Avans: 300 euro la înscriere iar diferența pana la 1 Noiembrie 2023
  Prețul poate varia, în funcție de perioada rezervării!

Servicii incluse:

 • Avion Budapesta -Keflavik – Budapesta cu priority și bagaj 10 kg
 • Transfer privat Keflavik-Hotel Reykjavik-Keflavik
 • Circuit cu autocarul spre Golden Circle
 • Excursie pe costa de Sud de 10 ore
 • Vizitarea podului dintre cele două continente
 • Transfer cu autocarul la Blue Lagoon și retur spre hotel
 • Cazare 4 nopti în Reykjavik la Fron Hotel 3* în centru capitalei cu Mic Dejun inclus Hótel Frón (hotelfron.is)
 • Bilet de intrare la Blue Lagoon
 • Taxele hoteliere si de aeroport
 • Insotitor de grup pe toata durata excursiei

Servicii neincluse:

 • Asigurare storno sau medicală Transfer Timisoara-Budapesta-Timisoara (în functie de numarul de doritori prețurile pentru transfer cu autocar sunt între 50-70 euro/pers)
 • Băuturile alcoolice și non alcoolice, sau alte mese care nu sunt menționate în program
 • Intrările la obiectivele din Reykjavik
 • Turul pentru Aurora Boreala în afara orașului (daca nu o vedem la View Point)aprox 30 euro/pers
 • Alte servicii care nu sunt menționate ca fiind incluse

De știut!

 • Programul la obiective poate suferii modificări, în funcție de condițiile meteo.
 • Temperatura în Islanda în perioada excursiei este +/- 3 grade
 • În perioada aleasă, ziua în Islanda are 5 ore. Soarele rasare la ora 11 și apune la ora 16 astfel că majoritatea obiectivelor vor fi în acest interval de timp.
 • Autocarele au access restrictionat în centrul capitalei. Este posibil să mergem aproximativ 10 min pe jos până la hotel.
 • Eu sunt însoțitorul vostru de grup, nu ghid.
 • Aurora Boreala este un fenomen al naturii astfel că nu este garantat ca o si vedem. Șansele însă sunt cele mai mari în Islanda.
 • Pentru înscrieri și orice alte detalii despre această călătorie mă puteți contacta!


Vă aștept cu drag să descoperim împreună Islanda și Aurora Boreală!

 

Înapoi