Călătorii - Internaţional

Hai cu mine în Cappadocia!

Perioada: 31 mai - 05 iunie 2023


Sunt fericită să anunț o nouă și extraordinară excursie în ținutul Anatoliei.

O vacanţă de lux cu privelişti şi obiective turistice incredibile! De la formele uimitoare ale pâmântului şi mânăstirile vechi de piatră, la hoteluri unice în peșteri și formațiuni ciudate de pietre, până la călătorii în balon la răsărit, toate vă vor captivă cu farmecul şi atmosfera lor, iar monumentele antice şi priveliştile unice ale oraşelor subterane vă vor tăia răsuflarea.

Este o destinație magică unde, cu siguranță, nu va veți plictisi, și veți făuri amintiri pentru o viață întreagă.

Este una dintre cele mai populare destinații pentru zborul cu balonul cu aer cald, cea mai veche tehnologie de zbor dezvoltată de oameni. (Primul zbor a avut loc la sfârșitul anului 1783, într-un balon cu aer cald construit de către frații Montgofier).

Există în zonă 36 de orașe subterane (unele având 8 niveluri), ce datează din vremuri de demult de dinaintea lui Hristos. Cu mai bine de 2000 de ani în urmă, creștinii au părăsit sudul, de teama persecuției române, și au ajuns aici, în inima Turciei, unde au găsit aceste grote fabuloase, pe care, inspirați fiind, le-au mărit și le-au îmbunătățit. În felul acesta, au luat naștere sate întregi (aproximativ 300 la număr), dar și biserici creștine cunoscute în întreaga lume, cele din Goreme și Urgup fiind printre cele mai vechi.

 

Vacanța noastră durează 6 zile (5 nopți), exact cât trebuie ca să îi aflăm toate minunile pe îndelete, să putem respira frumusețea peisajelor și să facem multe de poze.

Am ales pentru această vacanță o perioada ideală. Luna iunie ne întâmpină cu cele mai bune termperaturi, între 22 și 26 de grade și fără aglomerație. În plus, aveți nevoie doar de o zi liberă de la muncă, 1 iunie, 2 iunie (punte conf. HG nr.1555/2022) și 5 iunie (a doua zi de Rusalii) fiind zile libere.

Care este programul?

Ziua 1: 31.05.2023 Budapesta – Cappadocia

La ora 13:45 decolăm din Budapesta. Aterizăm pe Istanbul la ora 16:40 iar după o escală de 2h20, la ora 21:00 ne îmbarcăm din Istanbul în zborul spre Kayseri, unde ajungem la ora 22:20.

Suntem preluați cu transfer privat iar după aproximativ o ora ajungem la Duven Hotel din Uchisar unde stăm cinci nopți. Hotelul este situat chiar lângă Castelul Uchisar și oferă camere autentice cu îmbunătățiri moderne. 

 

Construit pe structură de piatră, hotelul are o arhitectură unică cu terasă și curte, cu camere generoase, cu șemineu și decorate tradițional. Pereții camerei săpați în stancă, mobilierul de lemn masiv și baia modernă, dau un farmec aparte locului.

Ziua 2: 01.06.2023 Cappadocia Orange Tour

Astăzi putem începe ziua cu o activitate opțională, un zbor cu balonul cald la răsărit. Doritorii trebuie să specifice la înscriere dacă doresc această opțiune.  Zborul cu balonul în Cappadocia e extraordinar, priveliștea nu se compară cu nimic altceva din lume. Pot participa doar adulții și copii mai mari de 6 ani.

 

După zborul cu balonul, luăm micul dejun și ne odhinim puțin, pentru că după prânz plecăm în Jeep Safari. O aventură în natură unică, pe care nu o poți vedea în programele zilnice de tur organizate în Cappadocia.

Cu jeep-uri Land Rover Defender pornim în descoperirea Văii Ascunse, loc în care poți ajunge doar pe jos sau cu jeep-urile. Există mai multe văi ascunse în Cappadocia, cum ar fi Valea Uzengi, Valea Pancarlik, Valea Iubirii, Valea Roșie și Valea Trandafirilor. La finalul zilei ne bucurăm de un apus de poveste și cea mai bună priveliște panoramică.

 

Ziua 3: 02.06.2023 Cappadocia Green Tour

După un mic dejun delicios, la ora 9:30 suntem preluați de la hotel și ne pregătim pentru o zi de explorare.

Prima destinație va fi Göreme Panoramic View Point, unde veți observa întregul oraș Göreme și veți face câteva fotografii uluitoare ale Cappadociei Centrale.

Al doilea punct este orașul subteran Kaymaklı, care este considerat cel mai vechi oraș subteran din Cappadocia. În Cappadocia oamenii încep să trăiască în aceste stânci din perioada paleolitică. Acest tip de orașe subterane sunt cunoscute ca un sanctuar de protecție împotriva dușmanilor (români, perși, arabi). În afară de această, oamenii foloseau aceste locuri ca un depozit uriaș.

 

După pauza de prânz vom vizita Yaprakhisar Panorama unde au fost filmate mai multe scene din filmele Star Wars. Ne plimbam de-a lungul vaii timp de aproximativ o ora. Te vei simți ca pe o altă planetă.

Când ne vom întoarce pe Pământ, ne vom afla în interiorul Mănăstirii și Catedralei Selime, care este cea mai mare catedrală ortodoxă grecească, cu clădiri fascinante tăiate în stâncă.

Vom vizita Valea Porumbeilor din Uçhisar pentru o pauză foto.

Turul verde se va încheia cu vizitarea unui bazar artizanal. Veți vedea meșteșugari, artizani în timp ce produc arta tradițională din Cappadocia.

Ajungem la hotel in jurul orei 18:00

Ziua 4: 03.06.2023 Cappadocia Red Tour

Turul începe la ora 09:30 cu preluare de la hotel.

Vizităm Castelul Uçhisar care este un deal vulcanic natural de aproape 60 de metri și o fortăreață, care nu a fost construită, dar oamenii au sculptat și construit locuințe pentru nevoile lor. Acesta este cel mai înalt punct al Capadociei centrale. Aici putem face face fotografii incredibile ale peisajului neobișnuit din Cappadocia.

După aceea vom merge spre Göreme Town unde vom vizită Muzeul în aer liber Göreme. Muzeul Göreme este format din stânci abrupte și multe biserici ascunse care datează din vremea bizantină.

 

Cele mai importante biserici rupestre bizantine din lume se găsesc în aceste văi unde călugării au urmat viața monahală începând cu secolul al III-lea. Aici puteți vedea cele mai bine conservate picturi și fresce rupestre bizantine care prezintă scene din Vechiul și Noul Testament.

În acest tur vedea unele dintre cele mai izbitoare conuri din Cappadocia, cu capace gemene și chiar triple de rocă, cunoscute sub numele de coșurile de zâne în formă de ciupercă.

După aceea vom continuă spre Satul Çavuşîn, unul dintre cele mai vechi sate din această zonă. Este un vechi sat grecesc iar cea mai importantă clădire de acolo este o biserică bizantină Sf. Ioan Botezătorul. Apoi vom merge spre Paşabağı, numită şi Valea Călugărilor, unde pustnicii creştini au ales să aşeze chiliile şi bisericile în vârfuri cu trei capete, simboluri ale Sfintei Treimi.

Bineînțeles, și astăzi transportul este asigurat, vom avea un ghid local cu tolba plină de povești savuroase, iar intrările la obiective și prânzul sunt și ele incluse. Ne întoarcem la hotel în jurul orei 17:00

Ziua 5: 04.06.2023 Cappadocia Blue Tour

Turul începe în satul Mustafapaşa, un vechi sat grecesc, care este renumit pentru arhitectură să frumoasă. Fostul nume din timpul Imperiului Otoman a fost Sinassos (orașul soarelui) și a fost una dintre cele mai mari așezări grecești din Cappadocia până la începutul secolului al XX-lea.

Keşlik Monastery care este formată din 3 biserici și unde se află cel mai rar iconostas.

Taşkınpaşa Medrese unde se află o şcoală islamică tipică Capadociană. Locul pe care îl vom vizită Taşkınpaşa Medrese (şcoala teologică) şi o moschee veche, ambele sunt construite în stil clasic selgiucizi. Aici ai putea întâlni indigeni și vei avea șansa să bei ceai turcesc cu ei.

Sobessos Ancient City Inițial o așezare romană din secolul al IV-lea d.Hr care deține cea mai bine conservată baie. Vom vizita șantierul de săpătură unde veți putea vedea, printre alte clădiri tipice romane, o sală de întâlniri, a cărei atracție principală este superba podea cu mozaic.

 

Soğanlı Valley o vale adâncă cu trasee de drumeții interesante. Soğanlı este cel mai mare loc monahal din Capadocia. Aici are multe biserici rupestre, camere de zi, săli de mese, mănăstiri care sunt datate secolele al IX-lea și al XIII-lea.

Păpuși cunoscute în întreaga lume, „Păpușile Soğanlı”, care au devenit simbolul satului. Doamnele și domnișoarele din sat vor încerca să vă vândă cele mai frumoase păpuși la prețuri foarte ieftine.

Kaymaklı Underground City ultimul obiectiv din aceasta zi unde vom vizita al doilea cel mai mare oraș subteran din Cappodocia. Un loc sculptat în stâncă de aproape 20 de metri adâncime și conține încăperi neobișnuite așezate într-un subteran (bucătări, magazii, locuințe, crame, biserică etc.).

Ziua 6: 05.06.2023 Capadocia-Budapesta

Ne luăm rămas bun de la acest loc de poveste și pornim înapoi în drumul nostrum spre casă.

Avem avion la ora 8:00 din Kayseri spre Istanbul unde ajungem la ora 9:25. După o escală de 2h20 pornim spre Budapesta unde ajungem la ora 12:50.

Care sunt costurile?

 • 980 euro/persoană, loc în camera dublă standard– 7 camere disponibile de acest tip
 • 1080 euro / adult, loc în camera dublă deluxe/king – 3 camere disponibile de acest tip
 • 780 euro / copil între 6-13,99 ani cazat împreună cu doi adulți cu pat suplimentar
 • 530 euro/ copil între 2-5.99 ani cazat împreună cu doi adulți în același pat

Avans: 300 euro/ persoană.

Restul de plată se face până la dată de 27 Aprilie 2023.

Prețul mai poate suferi modificări în funcție de dată rezervării.

Ce este inclus?

 • Transport cu avionul, Pegasus Airline, cu bagaj de mâna 10 kg, pe ruta Budapesta– Istanbul – Kayseri și retur
 • 5 nopți de cazare cu mic dejun în tipul de cameră disponibil la momentul înscrieri la hotel Duven Cappadocia (include taxe locale)
 • transfer în Kayseri aeroport – hotel și retur
 • toate transferurile în excursiile incluse, ghizi locali vorbitori de limba engleză și intrări la obiectivele turistice, conform programului.
 • Excursie full day Cappadocia Orange Tour cu jeep-uri (ziua 2)
 • Excursie full day Cappadocia Green Tour cu prânz inclus (ziua 3)
 • Excursie full day Cappadocia Red Tour  cu prânz inclus (ziua 4)
 • Excursie full day Cappadocia Blue Tour cu prânz inclus (ziua 5)
 • Insotitor de grup din Romania

Ce nu este inclus?

 • Transferul până la Budapesta 55-65 euro in functie de numarul persoanelor
 • Cinele și băuturile în timpul meselor de prânz și prânzul din ziua 2
 • Zborul cu balonul cu aer cald – 250 euro / persoană, indiferent de vârstă. Se rezervă și achita în avans. Călătoria cu balonul poate fi făcută doar de adulți și copii cu vârstă mai mare de 6 ani.
 • Seară tematică turcească – 50 euro / persoană (include transferuri, cină turcească, spectacol, băuturi alcoolice incluse) putem alege să mergem în una din zile.
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurare storno

Pentru Turcia este necesar să aveți pașaport valabil minim 150 de zile de la dată returului.

Ordinea vizitării obiectivelor mai pot suferi modificări.

Zborul cu balonul se poate mută în altă zi, în funcție de prognoza meteo.

Vă aștept cu drag în aventura din Cappadocia!

Înapoi