Călătorii - Internaţional

Hai cu mine în Atena!

Perioada: 08 - 11 martie 2024


De câte ori ai fost în Grecia însă niciodată nu ai vizitat Atena? Ai acum ocazia să vizitezi acest oras minunat.

Sunt extrem de entuziasmată să vă invit să vă alăturați unei aventuri incredibile în capitala Greciei - Atena, în perioada 8.03-11.03.2024!

Atena, orașul cu o istorie bogată și plin de vestigii istorice, sărbătorește în acelasi interval și Ziua Femeii, transformându-se într-un loc magic ce îmbină mitologia greacă cu farmecul modern.

Cu o istorie extrem de bogată, cu foarte multe relicve și vestigii care amintesc la tot pasul de evenimentele importante din trecut ce au dus la clădirea acestei frumoase națiuni, cu o bucătărie excelentă și cu oameni extrem de primitori, energici și frumoși, Atena nu ar trebui să lipsească de pe lista cu locurile pe care ți-ai propus să le vizitezi în viitorul apropiat.

 

Numele Atena provine de la zeița cu același nume din mitologia greacă, care este asociată cu înțelepciunea, artizanatul și războiul. O legendă spune că atât Poseidon, cât și Atena au cerut să fie patroni ai orașului ca să-i dea numele lor. În aceste condiții, ei s-au întrecut pentru a obține onoarea, iar fiecare dintre ei a oferit orașului un dar. Astfel, Poseidon a creat un izvor de apă sărată lovind pământul cu tridentul său pentru a simboliza puterea mării. În schimb, Atena a creat măslinul, un simbol al păcii și al prosperității, iar atenienii lui Cecrops au acceptat măslinul și au botezat orașul Atena.

Ne cazam la Hotel Titania 4*, selectat cu grija pentru voi, situat convenabil în centrul istoric şi comercial al Atenei. Aici va incepeti ziua cu un mic dejun servit pe acoperişul hotelului, unde puteti savura şi preparate greceşti şi mediteraneene, însoţite de panorama uimitoare oferită de Acropole, dealul Lycabettus şi restul oraşului.

Ce te așteaptă în această călătorie?

 • Explorează Acropola, cu Parthenonul său iconic și panorama impresionantă a orașului.
 • Plimbă-te prin cartierele istorice Plaka și Anafiotika pentru o experiență autentică grecească.
 • Bucură-te de atmosfera vibrantă a Pieței Monastiraki și descoperă comorile de la târgul de vechituri.
 • Asistă la schimbarea gărzilor de la Palatul Parlamentului și explorează Gradina Națională a Atenei.

Descoperă intrarea simbolică în oraș prin Arcul lui Hadrian și templul lui Zeus.

De ce Atena? Atena nu este doar o destinație istorică și culturală, ci și un loc cu o viață de noapte vibrantă și oameni primitori și energici. Orașul combină arhitectura antică cu facilități moderne, oferindu-ți o experiență de neuitat. Atena este un reper important al civilizației europene și un leagăn al culturii occidentale. Totodată, este un oraș al marilor contraste, cu temple antice și hoteluri moderne cu piscine pe acoperiș, cu taverne vechi în care clienții savurează zecile de rețete care datează de secole întregi. Împătimiții de cultură și arheologie vor fi încântați să descopere istoria și monumentele unice din Atena, în timp ce iubitorii de gastronomie și tinerii dornici de distracție vor avea cu siguranță ce povesti despre experiența trăită pe străzile pietonale înguste din cartierele Kolonaki, Tisio sau Koukaki, ori în cluburile sofisticate de aici. 

Perioada: 8.03-11.03.2023

Ziua Femeii: Sărbătorim și Ziua Femeii în acest cadru magic!

Pret 470 euro/adult in camera standard twin

490 euro/adult in camera dubla superioara

440 euro copil pana in 14 ani in camera cu doi adulti

140 euro supliment single

Ce include pretul?

 • Bilete de avion Budapesta-Atena -orar de zbor 08.03.2024 ora 14:20 Budapesta-Atena 17:20 (2h zbor). Retur 11.03 ora 21:15 Atena-Budapesta 22:20
 • Bagaj de mana 40x30x20
 • Cazare 3 nopti in centru Atenei la Titania Hotel 4* https://www.titania.gr/
 • Mic dejun
 • Transfer aeroport Atena-Hotel-Aeroport
 • Tur ghidat la Acropole cu ghid vorbitor de limba romana
 • Intrarea la Acropole
 • Insotitor de grup din Romania

Nu este inclus:

 • Transferul pana la Budapesta
 • Asigurare medicala
 • Intrare la alte obiective decat Acropole
 • Alte cheltuieli care nu se regasesc la “ce include pretul”

Hai sa descoperim impreuna Atena!

Înapoi