Călătorii - Internaţional

City break Praga!

Perioada: 28 aprilie - 1 mai 2023


Praga este unul din cele orașele cu cea mai bogată arhitectură din Europa. La toate acestea se adaugă un fluviu, mai multe dealuri, un centru al orașului exclusiv pietonal, o viață culturală bogată și obținem cel mai turistic oraș din Europa Centrală.

Actualmente, Praga este unul din cele mai turistice și impresionante orașe din Europa, care atrage numeroși vizitatori prin frumusețile arhitecturale ale castelelor, bisericilor, turnurilor, aleilor, parcurilor precum și prin panoramele minunate. În Praga vei pendulă încontinuu între vechi și nou datorită îmbinării armonioase a clădirilor cu arhitectură gotică cu cele moderne.

Orașul cu 1000 de clopote fascinează un număr mare de turiști din toate colutile lumii. 

Orașul nu a fost devastat de ce-l de-al doile război Mondial și astfel, clădiri de sute de ani s-au păstrat intacte. O singură dată a fost bombardată, în 1945, de către americani, și asta din greșeală (credeau că e Dresden, care arăta la fel din avion). Bombele au căzut ceva mai la sud de centrul istoric, astfel că daunele nu au fost catastrofale din punct de vedere al patrimoniului arhitectural. Zona respectivă este cea unde acum se află Casă dănsăreață (Dancing House), o clădire modernă, faimoasă pentru arhitectură să neobișnuită).

Pentru că vacanța nu înseamnă doar vizitarea obiectivelor turistice, ci și degustarea deliciilor tradiționale, află că berea din Cehia este renumită la nivel mondial. Locuitorii acestei țări dețin recordul la consumul de bere, având o medie de 156 litri/ cap de locuitor, aceștia beau bere chiar și la micul dejun. O țară veselă și relaxată nu-i așa?

Ce vizităm?

Podul Carol. Până în anul 1741, podul Carol era singurul care permitea trecerea peste Vltava, răul care traversează Praga. Podul leagă cartierul Mala Strană de Orașul Vechi. A fost numit astfel în onoarea regelul Carol IV, căruia Praga îi datorează frumusețea actuală.

Grădinile Wallenstein. Palatul Wallenstein a fost construit în prima jumătate a secolului 18 pentru generalul armatei imperiale, Albert de Wallenstein. Acesta din urmă era un influent nobil. Chiar dacă vizitarea palatului este interzisă publicului, te poți consola cu descoperirea grădinilor sublime care înconjoară palatul.

Ceasul astronomic.  Praga adăpostește numeroase locuri spectaculoase cu arhitectură unică, puse în valoare de-a lungul istoriei. Printre acestea se numără Ceasul astronomic. Un turn de 70 de metri, situat în Orașul Vechi adăpostește un ceas astronomic – vechi de șase secole- și beneficiza de un sistem mecanic complex. O emblemă a orașului Praga.

Castelul din Praga. În această fortăreața, regii Boemiei, președinții Republicii cehoslovace și președinții Republicii cehe au stat. Atunci când te afli într-un city break în Praga nu poți trece peste pe lângă acest colos din piatră, fără să îl vizitezi.

 Palatul Lobkowicz.  Palatul Lobkowicz este un exemplu frumos de arhitectură barocă a secolului 16.

 Cartierul Josefov, cartierul evreiesc din Praga. Numeroase monumente au fost conservate și stau drept mărturie istoriei milenare a  comunității evreiești din Boemia. Vei descoperi aici numeroase sinagogi dar și vechiul cimitir evreiesc.

 Catedrala Sfântul Vitus.  Este cea mai mare și cea mai importantă catedrala româno-catolică din Cehia. Lucrările au durat numai puțin de 525 de ani. Actualmente, după mai multe modificări și schimbări, stilul renascentist se îmbină perfect cu cel gotic.

Casă Dansatoare. Este un simbol al orașului Praga și a fost ridicată între anii 1992-1996.

Cazarea este una excelentă, situată în centru orașului Praga cu acces ușor către toate obiectivele. Occidental Praha Wilson 5*

 

Preț: 370 euro/pers în camera dublă

Avans 200 euro la înscriere iar diferența până în 14 Aprilie.

Prețul include: cazare la hotel 5* în centrul orașului Occidental Praha Wilson 5* cu mic dejun.

Însoțitor de grup. 

Din Timișoara până în Praga sunt 8 ore și ne organizăm pe mașini.

Te aștept cu drag!

Înapoi