Călătorii - Drumeţii montane

Masivul Ceahlău

Perioada: 24 - 26 Septembrie


JURNAL DE CĂLĂTORIE

Ceahlau! Un mic rai!

  

   

  

          

OFERTĂ

Istoria Muntelui Ceahlău e învăluită în jurul misterelor legendare de altă dată. Una din legende spune că dacii considerau acest munte drept sălaş al zeului Zamolxis. Se pare că numele străbun al masivului era Pion sau Peon, cuvânt provenit din greacă și care în traducere însemna “casa stâlpului”. Nu foarte mulți știu că astăzi, Masivul Ceahlău este considerat drept al doilea munte sfânt al creştinătăţii ortodoxe, după Muntele Athos.

Pornim in aventura noastra vineri, 24.09 dimineata la ora 7:30. Avem un drum lung de 7 ore pana in statiunea Durau din Jud Neamt. Aici lasam masinile, ne luam rucsacii in spate si pornim spre Cabana Dochia. Am ales traseul scurt pe la Cabana Fantanele, un traseu de 3h 30 min. Ajungem la Cabana Dochia chiar la apus. Aici puteti sa va bucurati de cele mai spectaculoase apusuri si rasarituri.

Dormim la Cabana Dochia 2 nopti in camere de 4 locuri. Cabana este un colt de rai unde te poti relaxa in liniste si aer curat. Situata la 1705 m, in mijlocul naturii si aproape de cer, cabana ofera confortul necesar pentru ca tu sa te simti excelent. La cabana se poate manca astfel ca nu este necesar ca duci prea multe in rucsac.

  

Sambata pornim spre Vf Toaca (1904 m) si Vf Ocolasul Mare (1907) cel mai inalt varf din Ceahlau. Traseele sunt de aproximativ 4 ore.

Duminica coboram spre Durau insa pe alt traseu de 3 ore pe la Cascada Duruitoarea, dupa care pornim in drum spre casa.

  • Pretul este 280 lei/pers si cuprinde 2 nopti cazare la Cabana Dochia, taxa de intrare in parcul national si partea de organizare.
  • Avans 100 lei/pers
  • Sunt acceptati copii de peste 9 ani obisnuiti cu drumetiile montane.

Va astept cu drag!

Înapoi