Călătorii - Drumeţii montane

Everest Base Camp! Cazări luxury și întoarcere cu elicopterul

Perioada: 11 - 23 noiembrie 2023


Drumeția către Tabăra de Baza Everest este una din cele mai emblematice și memorabile destinații de aventură montană din Himalaya. Dacă ești iubitor de munte, această drumeție trebuie să fie pe lista ta! Mergem pe urmele lui Edmund Hillary și Tenzing Norgay, primii care au deschis ruta spre Everest, în mai 1953, îngăduind suficient timp pentru a ne aclimatiza în mod corespunzător și a ne bucura de peisajele încântătoare. 

Am ales pentru voi cele mai bune cazări pe parcursul traseului iar coborârea din Gorakshep o facem cu elicopterul, până în Kathmandu!

În fiecare an, mii de montaniarzi aterizează pe aeroportul Lukla, pe care Sir Edmund Hillary l-a construit în 1964 și călătoresc prin valea Khumbu până la Tabăra de Bază, dornici să-și realizeze visul.

 

Drumeția noastră începe în Lukla și pe măsură ce ne îndreptăm mai adânc în valea Khumbu, uriașii coloși: Everest, Lhotse, Cho Oyu, Pumori, Ama Dablam, Khumbila, Thamserku, Kantenga și alții ne dezvăluie măreția lor, parcă spunându-ne cât de zadarnice sunt plăcerile și durerile noastre lumești.

Excursia în tabăra de bază Everest, cu elicopter la întoarcere spre Kathmandu, este cel mai bun itinerar pentru acei oameni care nu au vacanță lungă și nu doresc să se întoarcă pe același drum către Lukla. După explorarea taberei de bază Everest și a Kala Pathar ne vom putea bucura din elicopter de priveliști uimitoare asupra celui mai înalt vârf din lume, Mt Everest.

Everest Base Camp este ținta noastră finală, cu o urcare pe Kala Patthar (5643 m), o drumeție pentru cei cu o pregătire fizică medie, genul de aventură „o dată în viață”, cu provocări și realizări, cu bucuria de a fi atât de aproape de cel mai înalt munte din lume. Drumeția pe Kala Patthar (5.643 m) o facem dimineața devreme, ne așteaptă o panoramă incredibilă a „Acoperișului lumii” și a celor mai frumoși munți de pe Pământ.

Everest Base Camp Luxury Trek este un pachet personalizat de trekking pentru cei care doresc să parcurga călătoria în confortul facilităților moderne.

Vom cunoaște oameni care au învățat să trăiască la altitudini de la 2500 până la 4000m.

Vom vizita mănăstiri budhiste, vom cina în localuri tradiționale și vom vizita celebrele bazare de pe traseul EBC. 

Care va fi programul pe zile?

Ziua 1: 11 Noiembrie 2023Zbor Fly Dubai Budapesta - Dubai

Întâlnirea la aeroport la ora 19:30.

Avem zbor din Budapesta la ora 21:45.

Sosire în Dubai la ora 06:10.

Escală 2h05 min.

Ziua 2: 12 Noiembrie 2023 - Kathmandu (1340m)

Plecăm din Dubai la ora 08:15 iar după un zbor de patru ore, ajungem în Kathmandu la ora 14:00.

Suntem preluați de la aeroport și mergem spre hotel Shanker 4*.

Ziua 3: 13 Noiembrie 2023 - Turul orasului Kathmandu

Astăzi vizităm obiectivele turistice a capitalei Nepalului, Kathmandu: monumente istorice și religioase din patrimoniul mondial.

 

După-amiază avem ultimele pregătiri pentru tabăra de bază din Everest Luxury Trek.

Ziua 4: 14 Noiembrie 2023  Kathmandu - Ramechhap - zbor Luckla(2850m)- Phakding (2652m)

Distanță: fly 136km, Timp zbor: 45 mins, trek 3-4 hours

Dimineța sunetem preluați de ghid de la hotel spre aeroportul din Ramachhap sau Kathamandu (în funcție de orar) și suntem îmbarcați în aeronava care ne duce spre Luckla. Zborul durează 40 minute iar noi dăm startul la aventură.

 

În timpul zborului, ne bucurăm de panorama grandioasă a vârfurilor Himalaya, cu Everest și Makalu la o distanță apropiată, în timp ce avionul se îndreaptă spre pista Aeroportului Tenzing și Hillary din Lukla.

De aici pornim drumeția noastră de 4 ore, împreună cu ghidul și serpasii pe valea râului Dudh Kosi. 

 

Înnoptăm în Phakding:  Yeti Mountain Phakding în cameră de două peroane cu baie proprie.

Ziua 5: 15 Noiembrie 2023 Phakding to Namche Bazaar (3,440m)

Distanță: 10 km, 6 hrs trek

Plimbarea noastră de a doua zi este destul de lungă din cauza diferentei de nivel si a altitudinii, pe măsură ce înaintăm dincolo de Phakding intrând într-un defileu, trecem peste un pod pentru a ajunge într-un sat frumos și minunat: Monjo, cu vedere la vârful Thermasarkhu (6623m).

De aici o scurtă coborâre pentru a intra în Parcul Național Sagarmatha, unde toți trekkerii trebuie să obțină permise pentru Parcul Național.

Sagarmatha este un nume nepalez pentru Everest, în timp ce localnicii șerpa de origine tibetană îl numesc în limba lor Chomlungma care înseamnă Marea Mamă.

De aici trecem peste un alt pod suspendat pentru a ajunge la Jorsalle, ultimul sat înainte de a urca la Namche. Plimbările duc spre malurile râului în pădurea minunată de pini și începe un drum întortocheat cu vedere la Kongde-Kusum Kanguru (6369m).

De aici avem o priveliște senzațională asupra muntelui Everest și Lhotse, până ajungem la faimosul bazar Namche.

Bazarul Namche este situat la 3.440 m înălțime, cu peisaje senzaționale, clădiri bine construite, cu magazine bine aprovizionate, farmacie și multe restaurante și patiserii proaspete.

Ne cazăm în Namche:  Yeti Mountain Namche Bazaar în cameră de două persoane cu baie proprie.

 

Ziua 6: 16 Noiembrie 2023 Namche Bazaar (3440m) Zi de aclimatizare cu o drumeție ușoară

La Namche Bazaar stăm pentru o zi de odihnă și pentru o aclimatizare mai ușoară și treptată. Namche este situat la înălțimea ideală pentru acest proces.

Facem o scurtă drumeție la Hotelul Everest View (3880m) deasupra Namche Bazaar, primul hotel Porsche (modern) din zona Khumbu.

Avem o vedere superbă asupra vârfurilor Everest și Ama Dablam, împreună cu alte vârfuri învecinate, într-o pădure verde de brazi argintii.

 

Altă opțiune este mersul sus, deasupra Namche, în zona Park Museum cu vedere uimitoare asupra Everestului, Lhotse și a vârfului Ama Dablam cu aspect uimitor, cu timp pentru a vizita muzeul de mare interes cu informații complete despre zonele Khumbu pentru cultura și istoria Sherpa.

Rămânem cazați în Namche: Yeti Mountain Namche Bazaar în cameră de două persoane cu baie proprie.

Ziua 7: 17 Noiembrie 2023: Namche Bazaar - Thyangboche (3,867m)

Distanță: 9 km – 5/6 hrs

De la Namche, traseul se conturează pe partea văii, sus deasupra Dudh Koshi. Vom obține vederi minunate ale Everestului, Lhotse, Nuptse și Ama Dablam (6856m).

Trecând pe lângă mai multe sate și numeroase ceainării, coborâm abrupt până la un pod peste râul la Phunki Tenga. Satul este ideal pentru oprirea de prânz. Aici ne putem odihni, înainte de a face urcarea abruptă către Tengboche, renumită pentru legendara sa mănăstire, cea mai mare din Khumbu.

La Tengboche, vizităm mănăstirea colorată și impresionantă, loc unde putem fi martorii preotului-Lama și a călugărilor activi în rugăciune, înconjurată de copaci înalți și munți.

 

Thyangboche este un loc pitoresc și frumos unde o dată pe an, la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie are loc un festival numit Mani-Rimdu. Puteți observa călugări împodobiți cu diferite măști de zeități prin care alungă spiritele rele. 

Înnoptam în Debuche – Himalayan Culture Home în camera de două persoane cu baie proprie.

Ziua 8: 18 Noiembrie 2023 - Tyangboche to Dingboche (4,200 m)

Distanță: 10 km - 6 hrs.

Plimbarea de dimineață ne duce pe o coborâre ușoară pe lângă micul sat Deboche și apoi părăsește vegetația verde ajungând la un pod de oțel peste râul Imjatse unde vegetația devine mai aridă dar cu vedere magnifică spre Ama Dablam.

Cu urcare lentă ajungem până la Pangboche, ultimul sat permanent, punct dupa care vom intalni doar așezări temporare, pentru a satisface cerințele călătorilor. Pe măsură ce drumeția continuă pe teren uscat și arid, traversem un pod mic, cu urcușuri abrupte si scurte, pentru a ajunge la frumoasa vale Imjatse, unde se află Dingboche.

 

La Dingboche rămânem peste noapte și ne bucurăm de panorama asupra vârfurilor uimitoare Nuptse, Lhotse și Taboche cu zona nordică a Ama Dablam (6856m).

Dingboche: Himalayan Culture Home în cameră de două persoane cu baie proprie.

Ziua 9: 19 Noiembrie 2023 - Zi de aclimatizare în Dingboche- Nagurjung (5100 m)

Astăzi rămânem pentru aclimatizare în zona Dingboche. Pentru că avem toată ziua liberă, putem explora mănăstirea Dingboche și să urcăm până pe Vârful Nangkhartshang (5083m). Este nevoie să ajutăm organismul cu ajustarea temperaturii de la înălțime și cu rarefierea oxigenului. Profităm de această zi pentru odină și să privim cât dorim minunata priveliște.

 

Dingboche: Himalayan Culture Home în cameră de două persoane cu baie proprie.

Ziua 10: 20 Noiembrie 2023 – Dingboche - Laboche (4900m)

Distanță:  8 km - 5h trek

Continuăm în sus, pe valea de sub vârfurile impresionante ale Cholatse și Tawache în stânga. Facem apoi la dreapta, o urcare abruptă spre piciorul ghețarului Khumbu. Ceainăria de la Duglha este un loc bun pentru a lua prânzul. Traseul urcă în zig-zag printre bolovanii ghețarului. În vârful acestei urcări se află multe pietre cladite, construite ca monumente memoriale pentru șerpașii care au murit, în timp ce urcau pe muntele Everest.

Drumul urcă apoi ușor de-a lungul ghețarului, pentru a ajunge în cele din urmă la Lobuche.

Rămânem peste noapte în Laboche la Eco Himalayan Lodge în camera de două persoane cu baie comună.

Ziua 11. 21 Noiembrie 2023 – Laboche - GORAK SHEP (5170m)– EVEREST BASE CAMP (5364m) – GORAK SHEP

Distanță:  13 km - 9h trek

Pentru a ajunge la următoarea noastră oprire, Everest Base Camp, urmăm ghețarul Khumbu.

Traseul oferă vederi superbe ale munților din jur, în special din locul unde poteca este forțată să se ridice, pentru a traversa un ghețar. Ne oprim pentru prânz la Gorak Shep înainte de a ne îndrepta în sfârșit spre Tabăra de bază Everest (5364m).

 

De aici mai avem câteva ore, în timp ce poteca își țese drum prin vârfuri de gheață și pe lângă

crevase ale Ghețarului Khumbu.

Peste noapte rămânem în Gorakshep : Everest Inn

Ziua 12. 22 Noiembrie 2023 Urcare pe KALA PATTAR-Intoarcere cu elicopterul spre Kathamdu

Elevație: De la 5164m la 5545m la 4360m, Distanță: 4km- 3h.

Dimineața, în jurul orei 4:30 ne pregătim să pornim spre Kala Pattar pentru a prinde minunatul răsărit asupra munților Himalaya.

După ce ne-am bucurat de acest moment pentru ultima dată, coboram apoi spre Gorakshep, de unde plecăm cu elicopterul spre Kathmandu; posibil cu o scurtă oprire pentru realimentare în Lukla.

Experiența cu elicopterul cu siguranță nu o veți uita iar priveliștea asupra munților Himalaya o să va rămână mereu întipărită în memorie.

Ajunși în Kathmandu, ne cazăm la același hotel, Shanker. Restul zilei este timp liber.

Ziua: 13. 23 Noiembrie Kathmandu-Budapesta

Dimineața devreme, suntem preluați de la hotel și trasferati la aeroport, pentru zborul spre casă.

Decolarea din Kathmandu este la ora 9:00.

După un zbor de 5h25, ajungem în Dubai la ora 12:40. Escală 4h55.

Ajungem în Budapesta la 20:45.

Preț – 3650 euro/pers (pentru 8 persoane înscrise)

Avans: 1200 euro la înscriere

1000 euro până la 1 Sept iar diferența cu 2 săptămâni înainte de plecare

Prețul poate suferi modificări în funcție de dată înscrerii și numărul participanților.

Ce include:

 • Avion Budapsta-Kathmandu și retur
 • Bagaj de cala 20 kg
 • Transfer privat aeroport Kathmandu-Hotel Kathandu și retur
 • Transfer cu elicopterul Gorakshep până în Kathmandu
 • 3 nopți cazare Kathmandu hotel 4* cu mic dejun
 • Tur Kathmandu
 • Zbor regulat Kathamdu-Lukla cu taxe incluse
 • Cazări tip luxury lodge pe parcursul drumeției
 • Mic dejun, prânz, cină, cafea sau ceai pe parcursul drumeției
 • Cost ghizi
 • Cost șerpași (un șerpaș pentru 2 persoane)
 • Permis de intrare în Sagarmatha Național Park
 • Toate taxele guvernamentale din Nepal
 • Apă purificată pe parcursul drumeției
 • Certificat de finalizare a drumeției pe Everest Base Camp

Ce nu este inclus:

 • Transfer până la/de la Budapesta
 • Bilete intrare la obiectivele din Kathmandu aprox 26$
 • Cine/prânz Kathmandu
 • Încărcarea dispozitivelor electronice
 • Asigurare medicală
 • Bacșiș ghizi/porteri

Vă aștept cu drag în aventură !

Înapoi